16. maj 2024.16. maj 2024.
Foto: OŠ "Janko Veselinović"

Foto: OŠ "Janko Veselinović"

Osnovna škola „Janko Veselinović“ obeležava Dan škole

Ponosni na tradiciju

Osnovna škola „Janko Veselinović“ obeležava Dan škole prigodnim programom u četvrtak, 16. maja u Velikoj sali Kulturnog centra u Šapcu od 18 časova
Osnovna škola „Janko Veselinović“ obeležava 131 godinu postojanja i rada prigodnim programom u četvrtak, 16. maja u Velikoj sali Kulturnog centra u Šapcu promocijom novog broja lista učenika “Đačko srce”. List je glas školske zajednice, a svaka njegova strana nosi delić školske priče, ističu iz ove obazovne ustanove.

Već 23 godine traje tradicija na koju su ponosni, a potvrda njegovog kvaliteta stigla je i od Ministarstva prosvete Republike Srbije 2016. godine kada je list nagrađen trećom nagradom za najuspešniji školski list ili časopis u Srbiji.

Iako školska godina još uvek zvanično traje, Jankovci su zabeležili značajne uspehe na brojnim takmičenjima. No, predstoje im Republičke smotre tokom maja


-Kolega Mile Radovanović pokrenuo je „Đačko srce“ i imao tu čast da primi nagradu, a njegov rad nastavile su mlade koleginice uz podršku starijih kolega i rukovodstva. Kao i sve ono što radimo u našoj školi, tako je i ovo produkt zajedničkog i timskog rada, zalaganja i želje da budemo kvalitetna obrazovna ustanova - ističe direktorka OŠ „Janko Veselinović“ Ljiljana Stojanović i dodaje da će u programu obeležavanja Dana škole učestvovati i učenici odeljenja 3/1 sa učiteljicom Tatjanom Popović, koji će igrokazom “Budući dani od nas traže da nas dela velikana snaže” podsetiti sve na neprolazne vrednosti i potvrditi da je u njima mladima snaga budućnosti.

-Verujem da će program biti interesantan, unspirativan za sve koji budu želeli da prisustvuju.
Iako školska godina još uvek zvanično traje, Jankovci su zabeležili značajne uspehe na brojnim takmičenjima. No, predstoje im Republičke smotre tokom maja.

-Ponosni smo na naše učenike i njihove uspehe. Strahinja Kojadinović, učenik šestog razreda, osvojio je treće mesto na Republičkom takmičenju iz fizike. Naravno da očekujemo i nove nagrade, jer su one uvek rezultat kontinuiranog rada i posvećenosti zaposlenih, roditelja i dece. Uz sjajnu decu, podršku roditelja i zalaganje nastavnika uspeh ne izostaje – navodi direktorka i napominje da je škola tradicionalno domaćin Opštinskog takmičenja iz srpskog jezika i jezičke kulture i Okružnog takmičenja.

-Kada ugostimo učenike iz Mačvanskog okruga to je zaista posebnost, ali i važan zadatak koji nam je poveren. Moram da priznam da šabački učenici uvek ostvaruju vrhunske rezultate, te treba da budemo ponosni na njih. Kao primer mogu da navedem da su dva od 2.500 učenika iz grada su osvojila četvrto mesto na Republičkom takmičenju iz engleskog jezika i samo po jedan bod ih je delio od trećeg mesta.
Pored obrazovno-vaspitnog rada škola neguje i zajedništvo, humanost kao posebne vrednosti i prenosi ih na učenike.


-Uključeni smo su sve aktivnosti koje sprovodi lokalna zajednica, Ministarstvo prosvete, ali i mi kao škola realizujemo brojne sadržaje i aktivnosti. Pored učenika naša najveća podrška su roditelji koji se uvek rado odazovu i učestvuju. U mlađim razredima, kako u matičnoj školi, tako i izdvojenim odeljenjima realizujemo prodajne izložbe dva puta godišnje. Simbolično smo odabrali da to bude pred Novu godinu i Vaskrs. Moram da istaknem da je zadovoljstvo dece je nemerljivo, jer su u pitanju njihovi radovi. Tokom prodajnih izložbi prikupimo značajnu sumu novca koja bude opredeljena u humanitarne svrhe, ili za unapređenje kvaliteta i rada škole. Aktiv nastavnika starijih razreda je, takođe, inspirisan idejom organizovao prodajnu izložbu u centru grada. Ovim aktivnostima razvijamo preduzetnički duh kod učenika. Verujem da će im sve ovo zaista važno za njih i kada više ne budu pohađali našu školu.
M.Ž.B.

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa