9. maj 2024.9. maj 2024.
B. Paunović

B. Paunović

BILO JE U GLASU 30.04.1969.

Novi alat

Rad sve manje traži fizičku snagu, a više motornu umešnost i napregnutu pažnju, što opterećuje nervni sistem. Podela rada pruža jednolične pokrete i jednostrano ignoriše određene organe u ljudskom telu.

Zbog toga je bavljenje fizičkom kulturnom, u doba modernizacije i automatizacije, preka potreba svakog radnog čoveka.

Osećao je miris sagorelih oktana. Motor jednog fijata – 1.300 nešto je „kašljucao“. Nad otvorenom haubom motora automehaničar Branimir Paunović, pokušava da uspostavi „dijagnozu“ i pristupi „lečenju“. Umesto vesla, najnapornije discipline, vožnje kanuom – Branimir je držao u ruci nekoliko ključeva iz bogato opremljene nove serije alata Auto servisa „Zastave“, na koju je tako ponosan. Čini se da u ovim trenucima više voli taj novi alat, nego novi čamac koji je nedavno nabavio Kajak klub „Zorka“.
-Sport me rekreira, čini vitalnijim, odmornijim, raspoloženijim... Tvrdim, zahvaljujući rekreaciji na vodi, kada svakodnevno „provozam“ kanu 20-25 kilometara, na poslu ne osećam umor.

Šta drugo reći, nego samo to: zahvaljujući takvoj upornosti, takvoj ljubavi prema sportu i prema poslu, Branimir Paunović je višestruki državni prvak i odličan majstor koji će uskoro otići na specijalizaciju za „lečenje“ novih tipova vozila „Zastava – fiat“.
B. Š.

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa