9. maj 2024.9. maj 2024.
Muzička škola „Mihailo Vukdragović“

Muzička škola „Mihailo Vukdragović“

Muzička škola „Mihailo Vukdragović“

April u znaku muzike

April 2024.godine je bio mesec u kome su se održale brojne manifestacije, a učenici Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ Šabac osvojili značajne nagrade na Republičkom, Međunarodnom i drugim takmičenjima, ali i imali zapažene nastupe na koncertima i svečanostima u gradu i van njega.

Na Republičkom takmičenju u organizaciji Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije 19 učenika je nagrađeno u različitim kategorijama. Prvonagrađeni su: Teodor Tomić (laureat) u klasi Mirjane Pantelić, Dimitrije Mitrović (klasa Jelena Zidarić Zečević), Lena Ilić, Jana Jekić, Snežana Atanacković i Vanja Bošković (svi u klasi Helene Davidović), Aljoša Keserović (klasa Goara Lazić), Teodora Dražić i Mia Vonasek u klasi Biljane Price, kao i Danica Pandurović (klasa Miloš Milutinović). Drugu nagradu osvojili su:Radovan Hajzler i Kiša Vasić u klasi Jelene Zidarić Zečević, Nina Jekić (klasa Biljana Prica), Petar Stanković ( klasa Miloš Milutinović), Mihailo Marić (klasa Branko Novaković), Lena Janković ( klasa Marija Obrenović), Lenka Popović ( klasa Mirjana Vasić). Treću nagradu su osvojili: Nikolina Tufegdžić (klasa Dušan Karanfilović) i Luka Ristić (klasa Aleksandar Končar). Pohvaljen je orkestar srednje škole (dirigent Goran Dimitrijević).

U Sremskim Karlovcima održano je Republičko takmičenje „Književna olimpijada“ na kojoj je Strahinja Jovanović, učenik 3.razreda srednje škole osvojio treću nagradu (profesor Katarina Popović).

Na Republičkom takmičenju u organizaciji Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije takmičili su se učenici u kategoriji instrumentalisti i kamerna muzika. Prve nagrade osvojili su: Nemanja Petrović (klasa Milan Bogdanović) i Emilija Borota ( klasa Dragana Gajić). Drugu nagradu osvojili su: Ana Mihailović, Sofija Grubić, Andrej Filipović i Jovana Simić (klasa Željko Janković), kao i Elena Nedić (klasa Milena Spasojević Pajić). Treću nagradu dobile su: Sara Savić (klasa Dragana Gajić) i Mara Radošević (klasa Jelena Jevtić).

Na međunarodnom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike u organizaciji Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije, takmičilo se 15 učenika i osvojilo 13 prvih, dve druge i jednu treću nagradu, a vredno su ih pripremale Nada Zidarić, Jelena Janković i Jasmina Atanacković.

U muzičkoj školi je organizovano takmičenje gitarista „1.Čivija gitar fest“, na kome su učestvovali učenici osnovne i srednje škole iz Srbije, BiH i Crne Gore, dok su učenici iz Šapca osvojili 20 nagrada. Zasluge pripadaju profesorima gitare Maji Simić, Isidori Puškić, Jovanu Mihajloviću, Stanislavu Stanojeviću, Nikoli Kariću. Gitaristi su imali svoje predstavnike na takmičenju 18. Vojvodina gitar fest-u u Novom Sadu, gde su nastupili najbolji učenici srednje škole Olga Dubljanin i Strahinja Pavlović (klasa Jovan Mihajlović) i „Dani muzike“ u Bačkoj Topoli, gde su nastupili učenici iz klase Isidore Puškić ( Veljko Tešić i Istina Kovačević).

Klavirski odsek je ponosan na svoje učenike koji su osvojili prvu nagradu na takmičenjima u Užicu (Aljoša Keserović u klasi Goare Lazić), Sremskoj Mitrovici (Maša Vasić i Lenka Popović u klasi Mirjane Vasić) i Beogradu ( Radovan Hajzler, Kiša Vasić, Dimitrije Mitrović, Isidora Bogdanović i Jovan Petrović u klasi Jelene Zidarić Zečević).

Duvački odsek je imao svog predstavnika u Sremskoj Mitrovici, gde je prvu nagradu osvojio Luka Ristić (klasa Aleksandar Končar), dok su harmonikaški odsek predstavljali Mihailo Teodorović (klasa Marko Miletić) osvojivši prvu nagradu u Aleksincu i Dejan Kuzmanović ( klasa Mladen Kaličanin, zamena Milosav Bojičić), koji je dobio drugu nagradu u Ugljeviku ( BiH).

Nakon svih pomenutih takmičenja, Muzička škola se može pohvaliti odlično organizovanim koncertima i dobrim izvođenjem učenika na javnim nastupima u školi i van nje.Tradicionalno je organizovan „Moj 1. koncert“, na kome su nastupili najmlađi učenici osnovne škole i koji su uživali u muziciranju pred brojnom publikom. Učenici muzičke škole učestvovali su u programu humanitarne manifestacije „Ulica humanih čivijaša“, Prolećnom nastupu poletaraca, Prolećnom koncertu. Učenici srednje muzičke škole predstavili su se na Sajmu zapošljavanja i obrazovanja održanom u spotskoj hali, promociji knjige u Ekonomskoj školi, kao i na 8. Susretima domova zdravlja organizovanom na Zlatiboru, a čast da nastupi u Gradskoj kući u Novom Sadu imala je maturant Olga Dubljanin.

Učenički parlament srednje škole je organizovao takmičenje „Juventus“, na kome se takmičilo 48 učenika osnovne škole u tri kategorije. U okviru takmičenja izabrani su najbolji, tj.laureati (Mihailo Nikolić, Petar Stanković i Irena Tomić).

Hor i orkestar srednje škole učestvovao je u programu obeležavanja Dana grada, a bivši učenici klavirskog odseka, a sadašnji nastavnici, kao i učenik klavira srednje škole nastupili su na koncertu u Šabačkom pozorištu.Nastavnicama klavira Goari Lazić i Heleni Davidović Gradonačelnik dr Aleksandar Pajić uručio je Zahvalnice za doprinos u pedagoškom radu.

Pored svih pomenutih manifestacija i aktivnosti učenika i nastavnika, u muzičkoj školi je na radost i zadovoljstvo svih nastavnika i učenika započeta saradnja sa poznatim svetskim pijanistom Kemalom Gekićem, koji je šabačkim učenicima održao Master klas.

Predstoje nam brojne aktivnosti, realizacija mnogih značajnih projekata i takmičenja.
Muzička škola „Mihailo Vukdragović“

Najnoviji broj

18. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa