9. maj 2024.9. maj 2024.
Deo  šabačkih  maratonaca (foto: priv. fb profil)

Deo šabačkih maratonaca (foto: priv. fb profil)

ŠAPČANI NA BEOGRADSKOM MARATONU

Brojni izazovi

Ime Beogradkog maratona steklo je kroz godine sportsku težinu. Ove je okupio oko 13.000 učesnika iz 72 države sveta, što je, novi rekord. Tradicionalno ulicama prestonice trče i Šapčani. Deo njih je podelio sa nama utiske.

Dušan Paunović je u karijeri savladavao Iron men triatlone gde su trkačke deonice maratonske, a slede nakon plivanja i vožnje biciklom.

-Konfiguracija terena je teška, u finišu je nekoliko uspona gde je potrebno imati rezervu energije, snage su već na izmaku. Masovnost je lepa, ali je i smetnja kada se u jednom trenutku spoje učesnici različitih nadmetanja što usporava, otežava, nema ni prostora za obilaženja. To zahteva novu energiju, a nije je mnogo ostalo. Beogradski maraton ima tradiciju, ali je bilo propusta u organizaciji koji su kvarili utisak – rekao je Dušan.

Milorad Jocković je redovni učesnik i u Beogradu nema nepoznanica za njega, a opet uvek je učešće novo iskustvo.

- Nema veće motivacije za maratonca nego da istrči maraton, sam po sebi težak. Valovit teren Beograda i uvek visoka temepratura i jako sunce su dodatne prepreke. Jeste bilo problema u finišu kada je došlo do spajanja, ali sam ja zadovoljan organizacijom s obzirom na masovnost – rekao je Milorad Jocković.

Braća Mihailo i Joakim Radojević trčali su svoje trke, Joakim 21 km, polumaraton, a Mihailo je prvi put prešao dužinu punog maratona, nakn brojnih polumaratonskih trka.

-Veliki izazov, ali vredi svakog truda zbog osećaja kada prođete kroz cilj, to je nešto rečima neopisivo. Zbog svega što nosi Maraton u prestonici uveren sam da ću ponovo biti deo svega. Najteže je bilo između 32. i 38. kilometra, temepratura je bila visko što dodatno iscrpljuje u teškom nadmetanju – približava nam Mihailo.

- Energija koju Beogradski maraton pruža je neponovljiva, radujem se novom nastupu. Najteži deo bio je preko mosta na Adi, jer je već drugi deo trke, umor je sve veći, a sunce nije prijatelj – istakao je Joakim.

Osim polumaratona i maratona, kao centralnih disciplina tokom maratonskog dana, potoje i štafetni polumaraton, nadmetanje na 10 kilometara, kao i svima znana trka zadovoljstva na 5 kilometara.

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa