Инфо

4. мај 2023.4. мај 2023.
М. Срдановић и Б. Симић у дуелу против Партизана

М. Срдановић и Б. Симић у дуелу против Партизана

РУКОМЕТ: РК МЕТАЛОПЛАСТИКА

Дерби прошао, следи плеј оф

Сви тимови негативан низ против Војводина. Шапчани неколико пута близу прекида у Лиги. Победе у Купу и Супер купу пробудиле наду. Војводина поновила успех Металопластике из 2014. године
Синоћ је Металопластика Еликсир угостила Војводину у последњем колу регуларног дела сезоне, али не и последњем мечу за ова два тима, јер ће оба наступати у плеј офу. Ниједан тим нема позитиван однос са Новосађанима последњих сезона, али се Шапчани могу похвалити да су директно преко њих стигли до два трофеја, Купа Србије претходног пролећа и Супер купа ове јесени. Ове сезоне су Шапчани били надомак победе у Новом Саду, имали предност од два разлике шести минута пре краја, али су домаћини ипак славили минималну победу преузевши прво место. Последњи пут Шапчани су победили у Лиги Војводину у Шапцу у марту 2017. године. Било је 34:31.

Борба за предност домаћег терена


Војводина где су били плави
Евопска рукометна федерација је направила малу забуну променом имена такмичења под њеним окриљем. До недавно ЕФХ куп је било друго по снази европско такмичење, а Челенџ куп треће. Након промена у имену, ЕХФ куп је постао ЕХФ лига, док је Челенџ куп постао ЕХФ куп. Шампион Србије, Војводина игра у финалу ЕХФ купа што је поновљен успех српског рукомета из 2014. године када је на истом месту била шабачка Металопластика.

Шапчани су прилику да наступе у Челенџ купу добили након одустајања Зајечара. У првом колу су елиминисали Врбас (31:22, 25:26), потом хрватски Карловац (26:22, 22:23). Најдраматичније беше четвртфина против финског Кокса (17:23, 26:19), а финале је изборено у двомечу са Португалцима Акваш Санташом (29:21, 25:29). За финале је већ била спремна хала, карте распродате, међутим уследиле су велике поплаве, ванредна ситуација и одлучено је да финале против шведског Савехофа буде одиграно само кроз један меч и то у Шведској. Савехоф је славио 37:26. Екипу је предводио данас нажалост покојни Славко Новаковић, а из актуелног састава наступали су Арсић и Канкараш. Уз њих су играли: Марјановић, Милосављевић, Марковић, Медурић, Митровић, Драгаш, Продановић, Грујичић, Обрадовић, Холперт, Алексић, Палевић, Стевановић, Владисављевић...

Пласман у финале Челенџ купа 2014. (фото: РК Металопластика)


Каћки Југовић је 2001. освојио трофеј, победивши у финалу Винтертур из Швајцарске. Пре тога су елиминисали: Дуделанж (Луксембург), Иври (Француска) и Бриксен (Италија). То је последњи европски трофеј за наш клупски рукомет.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa