11. maj 2023.11. maj 2023.
M. Jevtić u kup meču protiv Partizana

M. Jevtić u kup meču protiv Partizana

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Partizan kao sudbina

Dva sigurna, a možda i nova tri duela protiv Partizana za Šapčane. U dosadašnjim mečevima pobeđivali isključivo gosti. Favorita nema. Meč protiv Vojvodine bio bez rezultatskog značaja
Na kraju sezone će u evidenciji Metaloplastike Eliskir i Partizana biti najmanje pet, a nije nerealno i šest zvaničnih međusobnih duela tokom 2022/23. godine. Uz Super ligu, spojio ih je i Kup, a onda je razvoj situacije hteo da se ponovo susretnu i u doigravanju za finale. Nije bilo više takmičenja gde su mogli odmeriti snage.

MP Eliksir – Vojvodina 25:27 (11:15)
Hala „Zorka“. Gledalaca: 1.500. Sudije: Sekulić i Jovandić (oba Pančevo). Sedmerci: MP 6 (4); Vojvodina 5 (3). Isključenja: MP 6; Vojvodina 10 minuta. Crveni karton: Aidi (Vojvodina) u 26. minutu.
MP ELIKSIR: Pavković, Dodić 1, Jevtić, Kankaraš, Srdanović 4(2), Mirković, Milovanović, Ivanić 3, Arsić (9 odbrana), Damjanović 1, Simić 1, Brajović 6(2), Jovanović 5, Papović, Petrović, Dakić 4.
VOJVODINA: Lučin (4 odbrane), Vasić, S. Milić 1, M. Milić 6, Mašić, Ocvirk 5(2), Vukovljak, Aidi 1, Milenković 1, Arsenić (4 odbrane), Pešić 5, Draško 1, Jurteš, Rogan 2, Grozdanić 2 (1), Pukhouski 3.


Poslednje kolo odigrano u danu koji po zlu verovatno nikada neće biti zaboravljen, a iako su bile u opticaju mnoge kombinacije po pitanju rasporeda od druge do četvrte pozicije, pobeda Partizana protiv Dinama u meču koji je počeo 150 minuta pre duela u Šapcu, razrešila je sve dileme i derbi plavih i Vojvodine nije imao značaj po pitanju poretka na tabeli. Mogla je Metaloplastika do boda ili dva protiv šampiona, mogla je i Vojvodina ranije da reši meč, ali ni druga dva ishoda ne bi ništa promenila.



-Drago mi je što ne igramo protiv Vojvodine u polufinalu plej ofa, jer su izvanredan tim, organizovan od glave do pete i svakako najbolji u Srbiji. Nisam zadovoljan izdanjem mladih igrača koji nisu iskoristili pruženu šansu i to sam rekao i njima. Mi nastavljamo pripreme za plej of i pokušaćemo da se izborimo za finale – rekao je trener Vladan Matić.

Prednost za domaćina?
U poslednjih pet zvaničnih mečeva Partizana i Metaloplastike pobeđuju isključivo gosti! Dve pobede Metaloplastika je ostvarila na gostovanjima. U jesenjoj polusezoni je slavila u Beogradu 36:31, dok je prethodne, u plej ofu, bila bolja 31:30 na Banjici. Preostala tri meča odigrana su u Šapcu i sve ih je u svoju korist rešio Partizan. Pobedili su crno-beli 33:20 u prolećnoj polusezoni tekućeg šampionata , pre toga 31:30 u Kupu Srbije, dok je prethodne sezone u Šapcu bilo 29:25 za goste. Poslednju pobedu domaćin je u duelu ovih ekipa slavio 24. aprila 2021. godine!


Vojvodina je asolutni favorit, ne samo u duelu protiv Dinama, već i u celokupnom plej ofu, dok je meč između Šapčana i Beograđana bez favorita. Najbolje o tome zbori statistika gde prednost domaćeg terena i nije takva prednost. Svakako je između dva kluba minimum nepoznanica. Prva utakmica je 17. maja, druga 20. maja, a treća, ukoliko bude potrebna, 24. maja.

Simić umesto Srdanovića
Jedan od najboljih krilnih igrača u Srbiji, Marko Srdanović, povremeni reprezentativac nastupaće za Metaloplastiku Eliskir u plej ofu i to će biti oproštaj od plavog dresa, jer će od naredne sezone igrati u crveno-crnom skopskog Vardara. Već je poznato da će ga zameniti Uroš Simić, mladi prvotimac Crvene Zvezde koji će od sledeće sezone igrati u Šapcu.


Partizan je značajno pojačan u drugom delu sezone što su pokazali i rezultati. Poraženi su samo dva puta u 13 mečeva. Imaju jednog od najboljuh golmana lige Trnavca, tri imena među šest najboljih strelaca: Zečević, Petrić, Kojadinović, a napad je svakako jači deo tima. Plastičari imaju takođe vrhunskog golmana, značajno bolja forma u odnosu na prethodni duel je kod Jovanovića, a oba tima karakteriše nekoliko dobrih, mladih igrača.



Iz Super lige su eliminisani: Kikinda, Šamot, Topličanin i Rudar. Goč iz Vrnjačke Banje već može da slavi plasman u elitu, dok se za drugo mesto u smanjenoj Super A ligi bore Ub i Smederevo.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa