7. septembar 2023.7. sep 2023.
M. Repanović – novi kapiten

M. Repanović – novi kapiten

VATERPOLO: MEMORIJAL BATA ORLIĆ

Težak ispit pred start

Tri jaka meča na Novom Beogradu. Poslednji turnir pred početak sezone. U prvom kolu protiv slavnog berlinskog Španadaua
Memorijal Vlaho Bata Orlić će ovog leta doživeti tek svoje drugo izdanje, međutim već sada se uspostavlja kao jedan od najjačih pripremnih turnira u Evropi gde će ovog leta participirati i Šabac Eliskir. Ovdašnji Šabac Eliksir će još jednom protiv timova nivoa Lige šampiona testirati učinjeno na pripremama.

Repanović kapiten
Kapiten šabačkih vaterpolista u narednoj sezoni biće Mihailo Repanović. Momak koji već šest sezona nastupa za Šabac bio je zamenik kapitena u protekle dve sezone, a ulogu prvog kapitena preuzima od Nikole Markovića koji je ovog leta prešao u Primorac.


Šest ekipa učesnica nadmetanja na Novom Beogradu dolazi iz četiri države. Šabac je u grupi B sa najvećim timom Nemačke, nekadašnjim šampionom Evrope, Špandauom s kojim igra i svoj prvi meč u petak, 8. septembra, od 21 čas. Samo 14 sati kasnije, u subotu, 9. septembra, od 11 Šabac zatvara grupnu fazu utakmicom protiv Jadrana iz Herceg Novog. Prva dva tima iz grupe ulaze u polufinale zakazano za subotu veče, dok su u nedelju, 10. septembra mečevi za plasman. Drugu grupu čine vicešampion Evrope Novi Beograd, Partizan i Mladost Zagreb.

O. Stojanović


Turnir će biti poslednja provera Šapca pred start sezone. Nedavno je nastupao Šabac Eliksir na turniru u Kragujevcu gde je zauzeo drugo mesto ostvarivši tri pobede, jedan remi i jedan poraz, a uz to je ekipa sparingovala sa Vojvodinom, Iranom i Kazahstanom.

Poslednja provera pred sezonu
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa