Info

7. septembar 2023.7. sep 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Podrška đacima i njihovim porodicama

Predsednik Opštine Bogatić Milan Damnjanović uručio poklone prvacima

Lokalna samouprava je izdvojila milion i 700 hiljada dinara za rančeve sa školskim knjigama. Za nabavku knjiga i poklon čestitku za svakog đaka prvaka od 8.000 dinara opredeljeno je milion i 656 hiljada dinara iz opštinskog budžeta
Predsednik Opštine Bogatić Milan Damnjanović obišao je u petak Osnovnu školu „Mika Mitrović“ i uručivši im rančeve sa školskim knjigama prvacima poželeo srećan početak školske godine. Lokalna samouprava je izdvojila milion i 700 hiljada dinara za tu namenu. Za nabavku knjiga i poklon čestitku za svakog đaka prvaka od 8.000 dinara opredeljeno je milion i 656 hiljada dinara iz opštinskog budžeta.

Bolji uslovi u školama
Opština Bogatić nizom aktivnosti nastoji da poboljša uslove za školovanje đaka, kako bi doprinela da se nastava odvija u što boljim uslovima, a đaci budu što usredsređeniji na učenje, rekao je Damnjanović.
-U Dublju smo proširili prostorije za predškolce i poludnevni boravak. Takođe ćemo osposobiti još jednu učionicu koja će se koristiti, čime škola stiče uslov za jednosmenski rad. Vrtić u Badovincima smo renovirali i doveli u pristojno, funkcionalno stanje. U saradnji sa Ministarstvom za lokalnu samoupravu ćemo spremiti projektnu dokumentaciju u budžetu za sledeću godinu proširiti vrtić u Badovincima. Želeo bih da istaknem da je programom i planom rada Saveta za bezbednost saobraćaja za ovu godinu urađena kompletna projektna dokumentacija i na svim opštinskim putevima pored škole, urađena zona škole- odnosno horizontalna i vertikalna signalizacija koja podrazumeva ležeće policajce, znakove za usporenje i zone škole. Podigli smo nivo bezbednosti za učenike. Do kraja godine ćemo u Banovom Polju, Crnoj Bari i nadamo se Glogovcu uraditi parking ispred škole- naglasio je Damnjanović.


-Prateći politiku naše države, Vlade i predsednika, orijentisanu na pomoć porodicama i neprestano izlaženje u susret u svakoj situaciji, Opština Bogatić ove godine je prvi put opredelila sredstva i kupila knjige za sve učenike prvog razreda na teritoriji opštine. Izdvojili smo oko milion i 700 hiljada dinara. Svakom prvaku smo opredelili po osam hiljada dinara u novcu da bismo što više mogli da pomognemo budžet svakog roditelja na početku školske godine u ovom momentu kad je najveći udar na kućni budžet. Trudićemo sa da nastavimo sa ovakvim akcijama i pomognemo porodicama i đacima, da im olakšamo i omogućimo što bolje školovanje i uslove u školi- istakao je Damnjanović.

Direktor škole Milorad Ercegovčević naveo je da se od ove godine uvode novine, što uključuje jednosmenski rad, pojačana dežurstva u cilju veće bezbednosti učenika i zabranu upotrebe mobilnih telefona.

Foto: Glas Podrinja


-Izazovi jednosmenskog rada su veliki, ali smo donoseći tu odluku mislili najviše o bezbednosti učenika, da ne menjaju smene, što je za njih vrlo nepraktično. Ovu odluku podržao je Savet roditelja jednoglasno, kao i Školski odbor. U noćnim satima, pogotovo u Banovo Polje, deca od petog do osmog razreda vraćala su se kući u pola devet uveče u zimskim mesecima, što je veoma kasno. Ove godine zabranjena je upotreba telefona, kako bismo se borili protiv vršnjačkog nasilja i radili na pomoći, pružanju podrške i rešavanju konflikata među učenicima. Pojačano je dežurstvo na dva- tri nastavnika na svakom nivou škole tokom čitave godine, tu su i dežurni policajaci ispred škole- podvukao je Ercegovčević, dodajući da imaju dovoljno nastavnog kadra, te da su jedna od retkih škola koja ima čak tri stručno osposobljena nastavnika matematike.

Osnovnu školu „Mika Mitrović“ pohađa 640 đaka, od čega je ukupno 69 prvaka, sa izdvojenim odeljenjima. Sa predsednikom opštine, u obilasku škole, bio je i njegov pomoćnik Nikola Tošić.
D.D.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa