7. septembar 2023.7. sep 2023.
D. Arsić

D. Arsić

RUKOMET: SUPER LIGA

Od starta snažno

Proleter veliko ime, ali autsajder u Šapcu. Problemi sa povredama Šapčana. Tri vezane pobede na pripremama. Ciljevi najviši bez pritiska
Pripremni period šabačka Metaloplastika Eliksir je okončala sa tri pobede i tako stvorila niz koji bi mogao biti zamah za start Super lige. Meč protiv Radničkog u kome je rival nadigran 32:30 imao je status generalne probe, no u duel je domaćin ušao bez nekolicine igrača, te se svi nadaju da neće trener Matić biti prinuđen u prvenstvu da nastupi u tako smanjenoj rotaciji. Čak četiri igrača iz bekovske linije su bila odsutna: Brajović, Jovanović, Alilović i Mirković, kao i iskusni pivotmen Pavlović. Igrači koji su nastupili kontrolisali su igru i rezultat, te je Radnički tek u finišu uspeo da ublaži poraz.

Pre Radničkog Metaloplastika je zabeležila dve pobede u nizu, protiv Pelistera i Bešiktaša, te sa tri vezana trijumfa dočekuje start i subotnje gostovanje Proletera u hali „Zorka“ od 18:30. Zrenjaninci su iuzmenili tim u odnosu na prethodnu sezonu gde su u samom finišu izborili opstanak, doveli novog sportskog direktora i svakako su autsajderi u Šapcu. Nisu često igrali u poslednjih deceniju i po stari rivali, no poslednja pobeda Zrenjaninaca ostvarena je 2006, a remi 2008, sve kasnije mečeve Metaloplastika je rešila u svoju korist.

V. Brajović u prodoru


-Respektujemo Proleter, veliko ime i kvalitetan tim, ali jasno je da nas samo pobeda u prvom kolu interesuje i samo nas dva boda zadovoljavaju. Kvalitet je na našoj strani, nadam se da ćemo imati čitav tim na raspolaganju i ukoliko od starta nametnemo svoju igru verujem da neće biti problema da se osvoje prva dva boda – ističe kapiten Darko Arsić.

Čuvar mreže Metaloplastike očekuje izjdnačenuz i zanimljivu sezonu, gde će biti mnogo neizvesnih duela.

-Ekipe su menjale sastave, nekoliko timova je napravilo zaista kvalitetne ekipe, mislim da je i kvalitet lige viši u odnosu na prethodnu sezonu. Mislim da će ljubitelji rukometa imati u čemu da uživaju. Očekujem mnogo mečeva koje rešava jedna lopta, jedan napad i to je uvek dobro. Naši ciljevi su uvek najviši, pobeda će uvek biti u fokusu i videćemo gde će nas to odvesti – dodao je Arsić.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa