28. septembar 2023.28. sep 2023.
J. Lukić

J. Lukić

TEKVONDO: TROFEJ GALEB

Šabački visoki let

Veliki uspeh šabačkog tekvondoa. Nove juniorske titule za Janu Lukić i Nikolu Kljajića i prva seniorska G1 medalja za Žarka Krajišnika u snažnoj konkurenciji
Jana Lukić, Nikola Kljajić i Žarko Krajišnik navikli su nas na velika postignuća već godinama u nazad, a članica kluba “Letnjikovac”, odnosno članovi kluba “Šabac” seriju uspeha nastavili su na jednom od najjačih evropskih turnira, Trofeju Galeb u Beogradu.

Jana Lukić (Letnjikovac) nastupala je u juniorskoj konkurenciji i osvojila novu zlatnu medalju. Borila se u kategoriji gde je konkurenciju činilo čak 40 učesnika. Put do titule vodio je kroz čak četiri rivalke. Počelo je trijumfom nad reprezentativkom Bosne i Hercegovine, potom je u četvrtfinalu pobeđena reprezentativka Srbije, da bi u polufinalu i finalu Jana pokazala više od predstavnica Hrvatske.

Ž. Krajišnik


Žarko Krajišnik (Šabac), juniorski evropski šampion, iako godinama još u kategoriji juniora odlučio se za hrabri korak i nastup u seniorskoj konkurenciji i to kategoriji do 68 kg koja je bila najbrojnija. Žreb je hteo da prvi rival bude stari znanac iz Bugarske od koga je prethodne godine tri puta gubio, ali je ovaj put Krajišnik bio bolji. U drugom kolu bolji je od člana reprezentacije Velike Britanije koji se inače takmiči u težinski jačoj kategoriji, da bi u četvrtfinalu van svih očekivanja pobedio trećeg nosioca, iz Hrvatske. Jedini poraz pretrpeo je od reprezentativca Mađarske u polufinalu. Ovo je prva seniorska G1 medalja.

N. Kljajić


Nikola Kljajić (Šabac) savladao je Kipranina, potom prvog nosioca, kolegu iz reprezentacije, zatim takmičara iz Grčke i u finalu još jednog borca iz Srbije za još jedno juniorsko zlato.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa