28. septembar 2023.28. sep 2023.
Promocija tradicije, sportskog duha i porodičnih vrednosti
ODRŽANI “MIHOLjSKI SUSRETI SELA”

Promocija tradicije, sportskog duha i porodičnih vrednosti

Prošle subote su u Koceljevi održani “Miholjski susreti sela”, manifestacija koja se ove godine održava u čak 95 gradova i opština. U parku ispred opštine kao i u porti koceljevačkog hrama održana su sportska nadmetanja koja su okupila veliki broj takmičara, prevashodno dece i mladih.

Učesnici su odmeravali snage u bacanju kamena s ramena, nadvlačenju konopca, skoku u dalj, odbojci, malom fudbalu, šahu, nadvlačenju klipka i drugim disciplinama.



Takmičenjima na sportskim borilištima prethodilo je zvanično otvaranje manifestacije i bogat kulturno-umetnički program, a u večernjim satima priređen je koncert narodne muzike.

Manifestacija koja je organizovana u saradnji lokalne samouprave i Ministarstva za brigu o selu imala je za cilj okupljanje meštana sela, očuvanje tradicije, podsećanje na neka prošla vremena i igre, ali i podizanje svesti kod mladih o značaju porodičnih vrednosti.



PODRŠKA SUPER HEROJIMA
U saradnji sa organizacijom NURDOR, Crveni krst Koceljeva organizovao je u okviru “Miholjskih susreta sela” prodajnu izložbu dečjih crteža i drugog promotivnog materijala, kako bi podržao projekat izgradnje nove Roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj i brigu o deci koja su obolela od malignih bolesti i kao podrška njihovim prodicama koje iz cele Srbije dolaze u glavni grad zbog lečenja deteta.



-Posetioci su imali priliku da kupovinom izloženih dečjih radova, pristiglih iz cele Srbije, doniraju novac i pomognu projekat ove humanitarne organizacije i pošalju poruku podrške hrabrim Superherojima da nisu sami i da cela zemlja veruje u njihove supermoći- navode u Crvenom krstu Koceljeva.
V. Bošković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa