28. septembar 2023.28. sep 2023.
Nekompletna seniorska ekipa

Nekompletna seniorska ekipa

KOŠARKA: OKK ŠABAC

Stvaranje novog sistema

Klub na novom početku. Rezultati seniorskih selekcija neće biti jedino merilo urađenog. Cilj izgradnja sistema i unapređenje rada celokupnog kluba
Omladinski košarkaški klub „Šabac“ u oktobru startuje novu sezonu, a kao i u prethodnim očekivanja navijača su borba i plasman u viši rang, kako seniorki, tako i seniora. Ipak u klubu ističu da to nije imperativ, već da je OKK na novom početku, te da tek predstoji izgradnja sistema iz kojeg će ishoditi dobri rezultati u kontinuitetu, naglašava šef struke u mlađim kategorijama i novi trener prvog tima Predrag Mušicki.

-Moramo da stvorimo sistem u organizaciji celokupnog kluba, istovremeno i seniorskih ekipa i mlađih kategorija. Znam da su očekivanja velika, ali naše mogućnosti po pitanju uslova i finansija nisu velike. Nismo favoriti i zato ne možemo imati sigurnost u velikim prognozama. Ipak, mi treniramo jako i nećemo propustiti priliku ukoliko se ukaže, ali ukoliko ne uspemo, neće to biti neuspeh i neće to biti jedino merilo rada. Stvaramo bazu, podmlađujemo ekipu i sve to zahteva vreme – istakao je Mušicki.

Seniori će nastupati u Drugoj regionalnoj ligi, seniorke u Regionalnoj ligi, a omasovljene su i mlađe kategorije. Trenutno u klubu trenira oko 250 devojčica i dečaka koji predstavljaju bazu za budućnost.

OKK Šabac – seniorke


-Želimo da svi oni klub osete kao svoju kuću. Naša obaveza je da im obezbedimo uslove, stručne trenere, a u klubu imamo pet licenciranih trenera i da se svi razvijaju kroz sport postajući bolji igrači i ljudi – naglasila je Jelena Stošić, predsednik OKK Šabac i trener ženske seniorske ekipe na medijskom danu OKK Šabac gde su na terenima „Milovan Stepandić Stepi“ predstavljene sve klupske kategorije.

Želja kluba je povratak vrednostima sporta iz nekog ranijeg vremena, vrednostima koje se ne završavaju samo na terenu i rezultatima.

-Mi ne učimo njih samo košarci, već želimo da usadimo prave vrednosti. Neko će postati košarkaš, nego dobar trener, sudija, neko obrazovani gledalac i to je sve u redu. Važno je da shvate značaj timskog rada, kolektiva kao važnijeg od pojedinca i značaj drugarstva i podrške – dodao je Mušicki.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa