11. april 2024.11. apr 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

U PUTNU INFRASTRUKTURU ULOŽENO PREKO 300 MILIONA DINARA

Asfaltirana Ulica Žiće Dimitrijevića

Ilinčić smatra da novac koji je izdvojen za izgradnju i revitalizaciju ulice Žića Dimitrijevića nije mali. On je podsetio da je, sa druge strane, to samo deo onoga što je u proteklih nekoliko meseci urađeno na putnoj infrastrukturi i što će se u narednom periodu raditi
Radovi na asfaltiranju jedne od najdužih i najnebezbednijih ulica u Koceljevi završeni su početkom ove nedelje. Za izgradnju i revitalizaciju ulice Žiće Dimitrijevića u naselju Reka u dužini od preko jednog kilometra iz opštinskog budžeta izdvojeno je nešto više od 63,5 miliona dinara.

Prema rečima predsednika opštine Dušana Ilinčića njenom izgradnjom rešeni su problemi koji su decenijama bili prisutni u ovoj ulici.

Foto: "Glas Podrinja"


-Sada je u kompletu urađena kolovozna konstrukcija, kišna kanalizacija, trotoari i svi oni elementi koji čine jednu saobraćajnicu. Svi žitelji Koceljeve znaju kako je izgledalo proći ovom ulicom kada se nađemo u njoj bilo kao vozači ili pešaci. Posebno to znaju oni koji u njoj žive. Ulica je bila specifična, uz tok Rasnice, bez trotoara, sa propalim kolovozom i krivinama, nebezbedna, jedna od najnebezbednijih- podsetio je Ilinčić i dodao da je projekat u potpunosti ispoštovan, te da su veoma zadovoljni kvalitetom radova.

Prvobitno predviđeni rok za realizaciju ovog projekta bio je produžen, uz saglasnost lokalne samouprave koju su pratili i dopunski zahtevi.

-Ulica je trebala da bude završena ranije, ali zbog rešavanja pitanja fekalne kanalizacije produženo je određeno vreme. Zatim, određene ulice koje su uporedo asfaltirane i rađene sa ovom takođe su usporile rad na ovoj saobraćajnici i to su ključni razlozi zbog kojih je produžen rok. To je sve na kraju zanemarljivo u odnosu na efekat koji smo dobili svi zajedno, a posebno oni koji u njoj stanuju i svakodnevno koriste ulicu- ocenio je predsednik opštine.

Ilinčić smatra da novac koji je izdvojen za izgradnju i revitalizaciju ulice Žiće Dimitrijevića nije mali. On je podsetio da je, sa druge strane, to samo deo onoga što je u proteklih nekoliko meseci urađeno na putnoj infrastrukturi i što će se u narednom periodu raditi.

REVITALIZACIJA DELA SAOBRAĆAJNICE PREMA UBU
Istovremeno sa ulaganjem iz opštinskog budžeta, radi se i na državnim putevima. Ono što je za stanovnike Koceljeve najznačajnije jeste pravac prema Ubu i najkraća veza sa auto putem Miloš Veliki. Početkom nedelje završeno je asfaltiranje dela ove deonice u naselju Donji kraj u Koceljevi.
-Ovaj pravac nam je veoma važan za prosperitet, za budućnost, privredni razvoj i aktivnost same opštine. To je najkraća ruta prema auto-putu i dalje prema Beogradu i ostalim delovima Srbije. Do sada se više vremena gubilo u putovanju do Uba i uključenja na auto-put nego od Uba do Beograda. To se sada polako menja i zaista je suštinski važno za nas- poručio je Ilinčić.


-Ukupno je iz lokalnog budžeta uloženo preko 300 miliona dinara u putnu infrastrukturu, u izgradnju ulica i puteva na području opštine Koceljeva. Radovi i dalje traju, a kada se završi planirano mislim da ćemo imati 90 odsto asfaltiranog uličnog sistema. Gde god je moglo i gde god možemo da uradimo, mi radimo. Podsetio bih da smo pre više od jedne ipo decenije imali takoreći tri glavne paralelne ulice i nekolicinu poprečnih u centru varoši koje su bile asfaltirane. Pa smo i njih revitalizovali i uradili jer su kolovozi dotrajali ili nisu imali sve elemente koji jednu ulicu čine modernom i prilagođenom potrebama savremenog čoveka- istakao je Ilinčić.

Kako je rekao, radilo se u gotovo svim delovima Koceljeva kao i u mesnim zajednicama širom opštine. Asfaltirani su kilometri puteva i ulica.

-Na primer, samo u naselju Klisura u Koceljevi asfaltirana su četiri puta u dužini od preko tri kilometra. Nismo još završili sve što smo planirali. Radi se i dalje u pojedinim delovima. Potrebno je odraditi kako treba sve predpripremne radove- izjavio je prvi čovek koceljevačke opštine.
V. Bošković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa