11. april 2024.11. apr 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Oslikavanje Koš kluba (terena) u Šapcu

Podržana incijativa građana

Zajedničkom akcijom Mesne zajednice „Preki šor“ i učenika Škole primenjenih umetnosti u Šapcu, na inicijativu sugrađana Koš klub dobija nov izgled
Na inicijativu stanovnika Mesne zajednice „Preki šor“ uz pomoć učenika i učenica Škole primenjenih umetnosti iz Šapca u toku je oslikavnje spoljnih zidova Koš kluba (terena).

Kako je istaknuto ideja je potekla iz želje da se prostor terena uredi i bude podsticaj Šapčanima da brinu o svom gradu.

Nadamo se da ćemo uticati na građane da ne ostavljaju grafite na ovom sportskom objektu. Pozivam sve Šapčane da čuvaju svoj grad, ali i da sličnim aktivnostima daju doprinos u uređenju sredine u kojoj žive


-U razgovoru sa sugrađanima dobili smo sugestije i predloge da se Koš klub uredi, jer je bio naružen grafitima i porukama nepristojne sadržine. Kao MZ smo se potrudili da ovaj prostor u centru grada uredimo. Nakon krečenja u saradnji sa Školom primenjenih umetnosti odabrali smo da zid bude oslikan motivima koji podsećaju na mlade i sport, te će tako učenici stvoriti jedno malo umetičko delo. Nadamo se da ćemo uticati na građane da ne ostavljaju grafite na ovom sportskom objektu. Pozivam sve Šapčane da čuvaju svoj grad, ali i da sličnim aktivnostima daju doprinos u uređenju sredine u kojoj žive– rekao je član saveta MZ „Preki šor“ dr Živan Bajić i zahvalio se učnicima i profesorima koji su se odazvali akciji.

Foto: "Glas Podrinja"


Predsednik Saveta MZ Drako Gavrilović ističe da je oslikavanje samo jedan od segmenata uređenja prostora oko Koš kluba.

-Nastavljamo da osluškujemo potrebe građana. Moram da napomenem da je ovo samo početak. U planu je da se postavi i imobilijar, da se posadi i zelenilo kako bi prostor oko koš terena bio za primer svima. Nadam se da će stanovnici Tiršovog venca sve ovo sačuvati.

Foto: "Glas Podrinja"


Profesor Škole primenjenih umetnosti Luka Đurić navodi da se Škola rado odazvala pozivu da ulepša prostor koji je mesto okupljanja sportista i rekreativaca.

-Naši učenici imaju priliku da iskažu svoju kreativnost, a samim tim i da pošaljemo jednu snažnu poruku koliko je važno da brinemo o svom gradu. Sa grafitima neprimerenog sadržaja šaljemo pogrešnu i ružnu poruku o sebi i gradu. Želimo da ukažemo na važnost bavljenja sportom, posebno u najmlađem uzrastu.

Foto: "Glas Podrinja"


Aktivnost građana, mesne zajednice i učenika Škole primenjenih umetnosti podržao je i zamenik gradonačelnika Šapca Milan Mačvan koji je razgovarao sa mladim umetnicima koji oslikavaju spoljne zidove terena Koš kluba.
M.Ž.B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa