11. april 2024.11. apr 2024.
Vladimiračka briga o zdravlju
Crveni krst opštine Vladimirci obeležili Svetski dan zdravlja

Vladimiračka briga o zdravlju

Pod motom moje zdravlje moje pravo, i ove godine je obeležen Svetski dan zdravlja u organizaciji Crvenog krsta Opštine. Ovogodišnji moto šalje poruku društvenoj zajednici o poštovanju prava na zdravlje svakog pojedinca i to da ima pravo da donosi odluke o sopstvenom zdravlju, da ima pravo na pristup zdravstvenim uslugama te obrazovanju i informacijama u vezi sa zdravljem.

Uz pomoć Doma zdravlja, biblioteke Diša Atić i Posavotamnavske srednje škole Crveni krst je delio prigodne flajere, preventivno merio krvni pritisak i nivo šećera u krvi sa ciljem da planetarno pitanje ima svoj kutak brige i u Opštini Vladimirci. Sve su začinili najmlađi sugrađani iz Predškolske ustanove „Suncokreti“, kako bi se od najranijih dana upoznali o značaju zdravlja.

Vredno je istaći i nacinalni projekat, svako dete ima pravo da odrasta zdravo, sa ciljem da deca odrastaju tokom boravka u školi a da su se projektu u prošloj i ovoj godini odazvale 73 osnovne i 22 srednje škole u Srbiji sa oko 5 000 učenika uz edukacije prosvetnih radnika da se cilj zvani zdravlje ostvari.
Sreten Kosanić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa