11. april 2024.11. apr 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Donacija Mocart fondacije za šabačke baskinaše

Nova oprema za nove podvige

Fondacija Mocart, na incijativu portala „Kurir“ obezbedila donaciju koševa, lopti, dresova za šabački baskin kolektiv. Snovi o novim uspesima i želja za omasovljenjem ovog sporta u Srbiji
Iako je jedini u Srbiji šabački igrači baskina već ima značajne rezultate u Evropi. Među njima svakako se izdvaja treće mesto na Evropskom kupu prethodnog leta. Priprema narednih takmičenja biće olakšana uz novu sportsku opremu, donaciju Mocart fondacije.

Deo opreme šabačkog baskin kolektiva su nove garniture dresova, set lopti i novi mobilni mali koševi neophodni za ovu inkluzivnu disciplinu.

-Baskin je više od sporta, nešto jedinstveno i zadovoljstvo nam je da pomognemo sjajnim ljudima i podržimo njihov rad. Priče o humanosti, prijateljstvu i solidarnosti su naša inspiracija. Šampionski duh se ne gradi samo na velikim borilištima, već i kroz upornost i trening uprkos svim izazovima - istakla je Milica Čokajac iz fondacije “Mocart”.

Foto: "Glas Podrinja"


Ideja o donaciji je potekla od portala lista Kurir koji su otkrili priču o šabačkim baskinašima, o kojima se nije mnogo govorilo u javnosti van lokalnog nivoa.

-Drago mi je što smo ostvarili rezultate koji su nas učinili vidljivijima. Kroz vrednu donaciju stvaramo uslove za još bolje treninge i bolje rezultate. Nadamo se da će uskoro biti još klubova u Srbiji i da će sport dostići viši nivo - izjavio je trener i igrač Živan Milošević.
U svim nastojanjima šabački baskin imaće podršku Grada.

-Iskreno želimo da baskin zaživi u celoj Srbiji, da šabački klub napreduje i kroz duele sa njima. Velika zahvalnost fondaciji “Mocart” i “Kuriru” što su dali primer društvene odgovornosti. Kao Grad smo uz šabačke baskinaše, nastavljamo da pomažemo na različite načine, a želja je da u doglednom periodu budemo i domaćini neke međunarodne utakmice - rekao je zamenik gradonačelnika Šapca Milan Mačvan.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa