11. april 2024.11. apr 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Pod sloganom „Budite aktivni i preduzmite sve za vaše zdravlje“

Medicinska škola obeležila Svetski dan zdravlja

Demonstracijom prve pomoći i brojnim sportskim aktivnostima kao što su odbojka, basket, fudbal, stoni tenis, atletika, gimnastika, šah, tekvondo, badminton, frizbi, folklor, u kojima su učestvovali učenici, a pod sloganom „Budite aktivni i preduzmite sve za vaše zdravlje“, Medicinska škola „Dr Andra Jovanović“ obeležila je u petak Svetski dan zdravlja na školskim terenima.

Foto: "Glas Podrinja"


Kako je istakla direktorka Biljana Đuknić, na ovaj način nastavljaju da promovišu dobre izbore i zdrave životne stilove učenika i pružaju pozitivan primer lokalnoj zajednici.

Foto: "Glas Podrinja"


-Svetski dan zdravlja se obeležava u nedelju, 7. aprila, a mi smo se potrudili da ovom prilikom, nizom sportskih aktivnosti i zbrinjavanjem povreda i stanja prikažemo aktivnosti naših učenika, a sve u cilju promovisanja zdravih stilova života. Želimo da pored znanja iz medicine koja se ovde stiču ponesu zaista i dobre životne navike, da znaju koliko je važno baviti se fizičkom aktivnošću i da zdravlje treba zaista negovati i čuvati, jer znanja i zdravlja nikada nije dosta- naglasila je direktorka škole.

Foto: "Glas Podrinja"


U želji da aktiviraju učenike svih razreda svih obrazovnih profila, oko 150 učenika su uključili u sportske aktivnosti, a pedesetak učenika je iskoristilo priliku da se priprema za Republičko takmičenje iz Prve pomoći i realističkog prikaza, na kome su prošle godine imali zavidne rezultate.

Foto: "Glas Podrinja"


-Zaista smo na divan način obeležili Svetski dan zdravlja. Imali smo priliku da podržimo aktivnosti u svim sportovima kao što su fudbal, stoni tenis, basket, odbojka, šah, atletika, gimnastika i drugi. Tu je i sekcija Prve pomoći sa realističkim prikazom. Pokazali smo kako učenici mogu da izađu, da se nastava odvija u prirodi, da se druže, razmenjuju iskustva, a poslužilo nas je i vreme. Prezadovoljan sam i nadam se da ćemo u narednom periodu nastaviti sa ovakvim akcijama- rekao je predsednik Učeničkog parlamenta Luka Stanimirović.
D.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa