11. april 2024.11. apr 2024.
Kvalitetna briga o selima
Sedma sednica opštinskog veća Vladimirci protekla u rešavanju problema koji tište žitelje

Kvalitetna briga o selima

Novina je da će se maksimalno brinuti da pomoć bude pravično rapoređena. Posle izjašnjavanja sela o potrebama mi ćemo opredeljeni kamen i propuste slati na zbirna mesta po selima a odatle po određenom rasporedu našim mašinama razvoziti i posipati. Bitno je i da se izbegne slanje mašina sa kraja na kraj opštine da se ne bi dodatno habale i gubilo dragoceno vreme. O tome će se brinuti konstantnom kontrolom na terenu, pojasnio je kvalitetniju brigu o selima i svakom pojedincu, čelni čovek opštine Goran Zarić
Brojne tačke dnevnog reda su protekle u traženju optimalnih rešenja za pitanja koja tište i Lokalnu samoupravu ali i svaku sredinu pojedinačno. Uz tekuća pitanja poput otuđivanja nepokretnosti iz javne svojine i izmeni pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u opštinskoj upravi te brige o finansiranju projekata finansiranja crkava i verskih zajednica, udruženja građana, nevladinih organizacija u oblasti društvenog i humanitarnog rada, kao i službi poput mrtvozornika da se do u tančine sve uprosti i da se u obliku saopštenja po selima zna koga treba zvati u slučaju potrebe.

Rad sednice su obeležili zahtevi poverenika za brojna sela sa ciljem poboljšanja uslova života u tim sredinama:
-Novina je da će se maksimalno brinuti da pomoć bude pravično rapoređena. Posle izjašnjavanja sela o potrebama mi ćemo opredeljeni kamen i propuste slati na zbirna mesta po selima a odatle po određenom rasporedu našim mašinama razvoziti i posipati. Bitno je i da se izbegne slanje mašina sa kraja na kraj opštine da se ne bi dodatno habale i gubilo dragoceno vreme. O tome će se brinuti konstantnom kontrolom na terenu, pojasnio je kvalitetniju brigu o selima i svakom pojedincu, čelni čovek opštine Goran Zarić.

Matijevac će dobiti reflektor za teren za male sportove da mladi posle napornih poslova u večernjim satima uživaju u sportu, u Jaloviku će biti rešeno pitanje poda u školi Žika Popović, dobiće pomoć i šah klub u Debrcu a sa 100 000 dinara izašlo se u susret potrebama Eparhije raško-prizrenske za pomoć narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji


Od tačke do tačke dnevnog reda iskazana je maksimalna briga za zahteve i molbe. Tako će Matijevac dobiti reflektor za teren za male sportove da mladi posle napornih poslova u večernjim satima uživaju u sportu, u Jaloviku će biti rešeno pitanje poda u školi Žika Popović, dobiće pomoć i šah klub u Debrcu a sa 100 000 dinara izašlo se u susret potrebama Eparhije raško-prizrenske za pomoć narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji.

Uz brojne zahteve za pomoć nevoljnika izašlo se u susret u okviru mogućnosti sve u ramu kvalitetnije brige i o selima i svakom pojedincu na prostoru Opštine Vladimirci.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa