5. april 2012.5. apr 2012.
SREDNjA POLjOPRIVREDNA ŠKOLA

ULAGANjE ZNANjA U BUDUĆNOST

Uređivanjem okruženja brojnih gradskih institucija, polaznici smera tehničar hortikulture na najbolji način odrađivali stručnu praksu. Intenzivno renoviranje školskih objekata i ekonomije u toku. Počela predupisna promocija škole ““ za 21. i 22. april zakazana akcija“Otvorena vrata“, u okviru koje će potencialni učenici u ovoj obrazovnoj ustanovi dobiti odgovore na sva pitanja i nedoumice
Na šabačkom Hipodromu, učenici Srednje poljoprivredne škole, nedavno su zasadili 100.000 ruža. Do Dana planete Zemlje, 22. aprila, cvetnu dekoraciju dobiće i kružni tok na Kamičku. Kao i u slučaju drugih javnih površina, za čije su uređenje nadležni angažovali buduće stručnjake koji obrazovanje stiču u šabačkoj Poljoprivrednoj školi, sadnice su potekle iz rasadnika ove obrazovne ustanove.
- U okviru stručne prakse, naši učenici su nedavno oplemenili prostor gradskog Hipodroma sa 100.000 ruža. Uskoro ćemo urediti dvorište “Farmacije“, Veterinarskog specijalističkog instituta, dok nam je Grad poverio sređivanje kružnog toka na Kamičku za Dan planete Zemlje. U planu nam je da posetimo i “Dom Desanke Maksimović“ u Bogoštici, gde su pre godinu dana naši tehničari hortikulture bili zaduženi za prostorno uređenje, i zamenimo sadnice koje se nisu primile. Tokom cele godine, sređujemo školsko dvorište. Trenutno formiramo rasadnik zimzelenih stabala, dok za ukrašavanje navedenih površina koristimo rasadu iz sopstvenog rasadnika koji trenutno broji 7.000 sadnica ““ kaže direktor Srednje poljoprivredne škole Predrag Savić.
Kada je reč o hortikulturi, pred Komisijom Evropske Unije se trenutno nalazi projekat o prekograničnoj saradnji sa školom iz Slavonskog broda. On podrazumeva izradu savremeno opremljenog plastenika na školskoj ekonomiji, površine 600 kvm.
- Za sada smo, uprkos velikoj konkurenciji, na prvom mestu. Projekat, koji smo predali sa školom iz Slavonskog broda, je naišao samo na pozitivne komentare, tako da sa razlogom očekujemo da krajem aprila dobijemo i zvanično saopštenje da je izabran za realizaciju. To, konkretno za školu znači, montiranje najsavremenijeg plastenika površine 600 kvm, objašnjava Savić, i navodi da ovo nije jedini projekat kojim njihova Škola podstiče razvoj međunarodne saradnje. Naime, već dugogodišnja povezanost sa Holanđanima, koja je u prethodnom periodu rezultirala organizacijom nekoliko stručnih seminara i različitim donacijama, u dogledno vreme biće pojačana razmenom učenika.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa