9. novembar 2023.9. nov 2023.
U dresu Izviđača (foto: www.ljportal.com/Ersan Bijediæ / Dnevni list)

U dresu Izviđača (foto: www.ljportal.com/Ersan Bijediæ / Dnevni list)

DOMAGOJ ALILOVIĆ, RK METALOPLASTIKA

Pobeda jedini cilj

Igre iznad očekivanja. Cilj pobeda u derbiju i u svakom narednom melu. Atmosfera i mladost aduti Metaloplastike u nastavku. Partizan uvek opasan. U Šapcu kao kod kuće, brzo se privikao na grad
Nakon reprezentativne pauze derbi Super lige biće odigran u hali „Zorka“. Metaloplastika Eliksir u dobroj formi dočekuje Partizan, najneprijatnije iznenađenje sezone do sada. Partizan je u sezonu ušao kao vicešampion i za neke najveći takmac Vojvodini u borbi za titulu. Ipak, dosadašnj tok sezone to nije potvrdio. Po imenima odlična ekipa ima mnogo problema. Poraženi su ubedljivo od Dinama i Vojvodine, izvukli remi u Kragujevcu, dok je pet pobeda ostvareno protiv značajno slabijih rivala. Izvesno je da ekipa u kojoj nastupaju: Mićić, Kojadinović, Peštić, Šotić, može mngogo više. Metaloplastika je u boljoj formi, kvalitetom ne zaostaje i cilj je da u derbiju dodatno oteža poziciju Partizana u domaćoj ligi.

Šabac postao drugi dom
-Šabac je mnogo veći od Ljubuškog, meni jeste bilo teže po dolasku, jer ja ne živim ni u Ljubuškom, već u jednom selu udaljenom pet kilometara. Prvi put sam otiašo od kuće i trebalo je vremena da se privikem. Ipak saigrači su me odlično prihvatili, upoznali me sa gradom i sada se osećam kao kod kuće. Odlično se snalazim u gradu, saigrači su mi postali prijatelji, ispunjavamo slobodno vreme. Porodica naravno nedostaje, međutim grad mi se svideo, ljudi su ljubazni i vrlo lepo se osećam ovde.


-Partizan je vrlo snažna i kvalitetna ekipa. Dosadašnji rezultati nisu na nivou njihovim mogućnosti i tu je uvek opasnost ukoliko se takav rival potceni. Svaki meč Metaloplastike i Partizana u prethodnim sezonama imao je draž i nezvesnost, očekujem da takav bude i predstojeći. Verujem u svoj tim, mislim da imamo dužu klupu i neophodan kvalitet. Uvek je cilj pobeda u Šapcu, druge opcije nema, neka bude neizvesno, ali da mi slavilo – ističe bek Šapčana Domagoj Alilović i dodaje da je po dolasku u Šabac imao nemala očekivanja, ali i da su ona prevaziđena.

Pojačanje MP Eliskir


-Iznenađen sam prijatno igrom i rezultatima. Liga je dobra, naši rezultati pokazuju da pripadamo vrhu. Imali smo problema sa povredama, ali su momci na terenu uvek bili na visini i uspeli smo da ostvarimo dobar niz koji želimo da nastavimo.

Za Šapčane sledi težak niz na domaćoj i evropskoj sceni. Imena na drugoj strani su, ističe bek, motivacija, a pobeda cilj. Najvažniji su uspesi ekipe, a nada se da će uspon njegove forme pomoći u ostvarivanju dobrih rezultata.

Alilović: Šabac postao drugi dom


-Biće teško, ali mi imamo kvalitet da ostvarimo dobre rezultate protiv jakih rivala. Pripremamo meč po meč, ali uvek razmišljamo o pobedama. Atmosfera u ekipi je sjajna, imamo odličnog šefa i uz mnogo optimizma gledamo na nastavak, svi zajedno i ja kao pojedinac. Dva puta sam lomio metatarzalnu kost, mučila me povreda, no prezadovoljan sam oporavkom i mislim da ću pokazati još više u mečevima koji slede. Svi su bili uz mene u trenucima povrede, strpljivo čekali oporavak i moje je da uzvratim na pravi način – naglašava Alilović.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa