9. novembar 2023.9. nov 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

GORAN VESIĆ POSETIO POCERSKI PRIČINOVIĆ

Ni Srbija ni Šabac ne smeju da stanu

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i član Predsedništva Srpske napredne stranke, posetio je Pocerski Pričinović, gde ga je dočekalo oko 1.000 ljudi, na proslavi koju je organizovao Gradski Odobr SNS u Šapcu. Iskoristio je ovu priliku da razgovara sa ljudima i sasluša sugestije šta još treba da se radi u Šapcu.

Foto: Glas Podrinja


-Posebno mi je drago kada dođem u Šabac, zbog toga što sam ovde bio kada su bili prošli lokalni izbori i kada smo posle ne znam više koliko ponavlja dobili pravo da formiramo lokalnu vlast, izborom većine građana. Ono što smo tada govorili, da će se Šabac bolje razvijati kada bude imao vlast koju predstavlja SNS, mi danas možemo da kažemo da se dešava. Nije to samo auto-put Ruma - Šabac koji je završen, a koji je obećavan još 2016. godine, biće to i brza saobraćajnica i do kraja sledeće godine ćemo spojiti Loznicu sa Šapcem. Imaćemo i Slepčević - Badovince, kao jedan odvojak brze saobraćajnice, a za čiju ćemo izgradnju potpisati ugovor do kraja nedelje. To nije samo rekonstrukcija pruge Ruma - Šabac - Loznica, koja će takođe uslediti sledeće godine i ta pruga će biti projektovana za 120 kilometara na sat. Nije to samo ni kanalizacija koju ćemo raditi, ni mnogo lokalnih puteva koje radimo. Radimo međunarodno pristanište. Sve to pokazuje koliko je važno da vodimo jednu politiku, jer samo tako možemo da obezbedimo više radnih mesta i da ljudi žive bolje, rekao je Vesić.

Poslao je poruku građanima Šapca da se 17. decembra odlučuje o tome kako će Srbija nastaviti da se razvija. Vesić je rekao da će pred građanima biti izbor da li se vratiti u prošlost kada nije bilo dobrih puteva i investicija ili nastaviti sa politikom budućnosti, koja je politika ekonomskog razvoja, izgradnje auto-puteva i pruga i otvaranja novih radnih mesta.

-Šabac je suviše veliki i važan grad da bi bio u zapećku, kao što je bio do prošlih lokalnih izbora kada su građani pokazali ko žele da ih vodi. Mislim da sada svi oni mogu da vide i da razumeju koliko je važno da se glasa na pravi način. Očekujem da će glasati za listu “Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane“ jer Srbija zaista ne sme da stane, izjavio je Vesić.

Predsednik Privremenog organa grada Šapca i nosilac liste SNS-a na lokalnim izborima, Aleksandar Pajić izjavio je da je ministar Vesić prijatelj građana Šapca i da je pokazao i kada SNS nije bila na vlasti u Šapcu da je veliki borac za investicije i boljitak svih građana.

Foto: Glas Podrinja


-Želimo da pokažemo koliko nam je bitno sve ono što je vlada Republike Srbije omogućila građanima Šapca, pre svega auto-put Ruma - Šabac, ali i nastavak investicija, novi most preko Save, nastavak brze-saobraćajnice prema Loznici. Nadam se da ćemo sa ministrom Vesićem u narednih dvadesetak dana otvoriti i međunarodno putničko pristanište u Šapcu. Radimo nove ulice. Ministarstvo saobraćaja je rekonstruisalo i Železničku stanicu. Sve su to važni projekti koje je država uradila za naš grad. Možemo da uradimo mnogo više ako zajednički nastupamo sa svojom državom. Ni Srbija, a ni Šabac ne smeju da stanu. Građani Šapca 17. decembra treba da pokažu da smo lojalni svojoj državi, ali i da iznad svega volimo svoj grad i da daju glas SNS, rekao je Aleksandar Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

23. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa