9. novembar 2023.9. nov 2023.
U. Ćosić (foto: BK Mačva fb)

U. Ćosić (foto: BK Mačva fb)

BOKS: ZLATNA ČIVIJA

Ćosiću zlatno znamenje

Bokser Mačve osvojio Zlatnu čiviju. Na tradicionalnoj reviji i Open Balkan kupu ukupno organizovana 43 meča. Učesnici iz više država. Naredne godine Zlatna čivija u okviru EUBC turnira
Mladi bokser šabačke Mačve Uroš Ćosić upisao je svoje ime među osvajače trofeja „Zlatna čivija“ koji baštini višedecenjsku tradiciju. Junior Mačve je u duelu protiv Siniše Talevskog (do 60 kg) ostvario ubedljivu pobedu, jednoglasnom odlukom arbitara 5:0 i nastupom privukao pažnju žirija koji je odlučio da upravo on ponese vredno priznanje.

-Ponosan sam što sam osvojio vredno priznanje koje ima tradiciju. Zlatna čivija je dodatni motiv za još bolji, predaniji rad i za osvajanje novih trofeja i medalja – istakao je Ćosić.

Zlatna čivija je organizovana istog dana kao i Open Balkan kup, međunarodno takmičenje osmišeljno kao podrška boksa Inicijativi otvoren Balkan koju su potpisali: Severna Makedonija, Albanija i Srbija. U dve sesije ukupno su organizovane 43 borbe.

Osvajači priznanja (foto: BK Mačva fb)


-Prijatno smo iznenađeni i brojem učesnika i odzivom publike. Zbog broja mečeva smo podelili u dve sesije takmičenje i sve to nam daje vetar u leđa za dalje. Trudićemo se da pružimo sugrađanima priliku da češće gledaju uživo boks. Naši nastupaju na međunarodnim takmičenjima, Semiz Aličić uskoro boksuje na Evropskom prvenstvu do 20 godina, želimo da u skorije vreme Mačva boksuje i u Ligi – rekao je direktor i trener Mačve Branislav Jovičić.

Nikolina Džida (BK Voždovac) je proglašena za najbolju takmičarku turnira, dok je Pavle Popović (BK Vukovi sa Drine) najbolji tehničar Turnira. Priznanje za najborbeniji par pripala su Filipu Stanojeviću (BK Radan) i Nikoli Maksimoviću (BK Despot).



-Zlatna čivija je ispunila sve uslove da bude deo kalendara Evropske bokserske konfederacije i da na narednoj reviji budu učesnici iz celog sveta. Prijava je poslata i ja kao član EUBC učiniću sve da već sledeće godine Šabac ima tu privilegiju – rekao je predsednik BSS Nenad Borovčanin.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa