9. novembar 2023.9. nov 2023.
O. Stojanović

O. Stojanović

VATERPOLO: EVRO KUP

Svako ima priliku

Šapčani zasluženo poraženi u Hanoveru. Grupa C najneizvesnija. Jedina gde su svi i pobeđivali i gubili. U celom Evro kupu samo jedan tim ima maksimalan učinak
Hanover je protiv Šapca pokazao zbog čega je pred start Evro kupa smatran blagim favoritom u grupi i zbog čega je gotovo deceniju u kontinuitetu igrao Ligu šampiona. Vrlo slabo prvo poluvreme, bez gola, odnelo je svaku priliku Šapčanima za nešto više u Nemačkoj i na polovini takmičenja, grupa C, potvrđeno je, najizjendačenija. Nema ekipa koje su sigurne među osam, niti optisanih i jedina je u kojoj je svaka od ekipa ima bar jednu pobedu i bar jedan poraz.

Vaspo Hanover – Šabac Eliksir 12:6 (2:0, 4:0, 3:3, 3:3)
Hanover. Gledalaca: 700. Isključenja: Vaspo Hanover 10; Šabac 7.
HANOVER: Gec, Macan 1, Šiper, Langevič, Frojrajh, Takač, Lozina 3, Gansen, Ješke, Milardović, Benić 3, Bašić 5, Benke.
ŠABAC: Živojinović, Maraš, Novaković, Repanović, Koptsev, Krug 2, Barać, Toholj, Mačić, Dragović 1, Stanić 1, Korać 2, Gavrilović.


Sredinom novembra, 16. dana u mesecu, sledi četvrto kolo gde Šabac gostuje u Rijeci, a BVSC u Hanoveru. Domaćini bi pobedama mogli da dovedu do situacije da sva četiri tima imaju isti broj bodova dva kola pre kraja, dok gosti trijumfima mogu da reše većinu dilema. Šabac nakon gostovanja u Istri gostuje u Budimpešti, 23. novembra, a poslednji meč, 9. decembra, igra na domaćem bazenu protiv Hanovera. U poslednja dva kola Primorje igra u Hanoveru i dočekuje BVSC.

Pobeda u derbiju (foto: VK Šabac)


Nakon tri kola samo jedan ekipa, branilac trofeja, Vašaš, u celokupnom takmičenju ima maksimalan učinak, dok u preostalim grupama dve ili tri ekipe dele liderske pozicije. Lideri su: Barselona, Vašaš, Šabac Eliskir i Primorac, a pozicije dva trenutno drže: Turkoan, Savona, BVSC i Ortiđa.

D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa