9. maj 2024.9. maj 2024.
A. Korać (foto: VK Šabac Eliksir)

A. Korać (foto: VK Šabac Eliksir)

VATERPOLO: SUPER LIGA – PLEJ OF

Evropa sigurna

Plasman u polufinale garantuje Evropu. Sinoć u Šapcu gostovao Novi Beograd. Šapčani ili igraju majstoricu za vikend ili pripremaju seriju za bronzu
Veče pre nego što je novi broj Glasa Podrinja bio na kioscima šabački vaterpolisti su odigrali drugi meč polufinala plej ofa protiv branioca titule Novog Beograda. Ukoliko su uspeli da naprave veliko iznenađenje i budu prvi tim iz Srbije koji ove sezone nije poražen od vicešampiona Evrope, u subotu 11. maja, na Novom Beogradu biće odlučen putnik u finale plej ofa. Ukoliko su Novobeograđani opravdali ulogu favorita, Šabac Eliksir se priprema za seriju koja daje odgovor na pitanje koji tim će biti treći na kraju sezone. Zvezda je favorit u seriji protiv Radničkog i imala je prednost 1:0.

U međuvremenu Novi Beograd, trenutno vlasnik svih trofeja na domaćoj i regionalnoj sceni, nakon pobede 14:6 nad čivijašima u prvom meču polufinalne serije, obezbedio je plasman na F4 Lige šampiona. To su učinili još: Pro Reko (Italija), Olimpijakos (Grčka) i Ferencvaroš (Mađarska).



Bez obzira kako se završi sezona, Šapčani su napravili najmanje jedan, a možda i više koraka napred u odnosu na prethodnu sezonu. Obezbedili su još jednu sezonu evropskog vaterpola. Ukoliko osvoje neku od prve tri pozicije odlaze u kvalifikacije za Ligu šampiona, četvrto mesto vodi u Evro kup.
D. B.

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa