11. april 2024.11. apr 2024.
A. Mačić (foto: VK Šabac Eliksir)

A. Mačić (foto: VK Šabac Eliksir)

VATERPOLO: ŠABAC I SAVA

Domaće obaveze

Do kraja sezone obaveze samo na domaćoj sceni. Šabac priprema nokaut fazu plej ofa. Sava finišra odličnu sezonu
Posle pauze zbog Regionalne lige seniori Šapca se vraćaju takmičarskim izazovima na domaćoj sceni. U subotu gostuju u Kragujevcu, Radničkom, u duelu 4. kola plej ofa. Šapčani su sigurni na poziciji četiri, eventualna pobeda bi mogla da ih vrati u borbu za treće mesto. Nakon Radničkog u Šapcu gostuje Zvezda, a na koncu putuju u Beograd, Vukovima. Prve četiri pozicije vode u polufinale plej ofa.

U prethodnim mečevima četvrtog kola Zvezda je savladala Partizan, Novi Beograd Vukove, te su pozicije samo učvršćene. Šabac u Kragujevcu igra i protiv tradicije. Poslednji put je slavio u maju 2021. godine.

Savi je preostalo jedno kolo do kraja uspešne sezone u Prvoj A ligi. Pobeda u Pančevu bila je peta ove sezone, a gostovanje Spartaka na Gradskom bazenu prilika za šesti trijumf i očuvanje pozicije pet što je značajan rezultat za tim koji čine igrači između 14 i 17 godina.

Poslednji ligaški meč Save (foto: VK Šabac Eliksir)


Regionalna liga
Šabac će i sedmu sezonu nastupati u Premijer regionalnoj ligi. Poslednji vikend u grupi od 9. do 12. mesta imao je draž za Mornar i Partizan u borbi koji tim će u baraž za opstanak, a koji direktno u niži rang. Splićani se raduju, dok je Šabac imao polovičan učinak.

Boljim izvođenjem peteraca savladan je Mornar u Splitu 18:17 (11:11). Istakao se ponovo Novaković sa tri gola. Dan kasnije u Zagrebu Mladost je pobedila Šapčane 14:11 u meču za prestiž. Na kraju Partizan odlazi u A1 ligu, Valis i Mornar igraju baraž, iako će tek rana jesen dati odgovor hoće li i u kom formatu i naredne sezone biti Regionalne lige.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa