9. novembar 2023.9. nov 2023.
Dragosavljević u prodoru (foto: ŽRK Medicinar)

Dragosavljević u prodoru (foto: ŽRK Medicinar)

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Kruševac nakon čuda

Pobeda Medicinara protiv Zvezde pre meča je smatrana čudom, a to čudo se i dogodilo. Nijedna od ekipa nije bila kompletna, nedostajale su Radić na jednoj i Garović na drugoj strani. Favorit je nosio crveno-belu opremu, no pobedu je odneo mladi, fanatični tim u crno-plavoj kombinaciji. Uspeh u Kuševcu bi mogao otvoriti najsjajnije perspektive u 2024. Pobeda bi Šapčanke vratila i u plej of borbu.

Medicinar – C. Zvezda 28:27 (13:13)
Hala Zorka. Gledalaca: 500. Sudije: Bubanja i Crnjanski. Sedmerci: Medicinar 8(7), C. Zvezda 4(3); Isključenja: Medicinar 14; C. Zvezda 12 minuta.
MEDICINAR: Jovanović 2, Obradović, Ilić, Radić, Radović 5, A. Vasić 5, Lacković 3, Gezović (7 odbrana), Vasić 2, Cvejić, Blagojević 8(7), Stević, Dragosavljević 2, Mandić 1, Vuksanović (5 odbrana).
C. ZVEZDA: Ninković (8 odb), Stamenić 12(3), Majkić 1, Savić, Ristić, Boner 1, Glušica 4, Andrić, Janketić, Cvijanović, Vidić, Stamenković 1, Simić 3, Kačarević (5 odbrana), Mančić 1, Rančić 4.


Napredak se vratio u Super ligu nakon dugo godina igranja u nižim rangovima. Reč je o mladoj ekipi koja je dugo na okupu, angažovane su igračice iz Super B lige da pojačaju konkurenciju. Do sada su pobedile jedinu ekipu bez bodova, Vojvodinu, i igrale nerešeno protiv Radničkog, sve ostale mečeve su izgubili. Iako su novajlije, imaju nekoliko iskusnih rukometašica koje su i oslonac: Atanasković, Grozdanova, Nikolić, Katarina Radović...

Šut A. Vasić (foto: ŽRK Medicinar)


-Napredak nije imao sreće sa žrebom na startu. Pratimo ih i njihove igre su sve bolje. Ovo je duel gde sigurno obe ekipe vide priliku za pobedu. – ističe trener Nenad Tešić.

Do pauze u Super ligi Medicinar nakon Kruševca očekuje i gostovanje Bekamentu u Aranđelovcu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa