18. april 2024.18. apr 2024.
P. Stanić – deo mlade ekipe

P. Stanić – deo mlade ekipe

VATERPOLO: SUPER LIGA (1-6)

Priprema polufinala

Loš start presudio u Kragujevcu. Sinoć gostovala Zvzezda. Vukovi poslednji meč i dobar test za polufinale
Finiš vaterpolo sezone pred nokaut fazu protiče bez iznenađenja. Odavno je jasno da je Novi Beograd prvi, Zvezda je na poziciji dva, Radnički treći, Šabac Eliksir četvrti i s tih mesta će, kako stvari stoje, u polufinale. Novi Beograd – Šabac Eliksir i C. Zvezda – Radnički odlučuju u nokaut fazi.

Radnički – Šabac 10:6 (4:1, 1:1, 2:3, 3:1)
ŠABAC: Živojinović, Barać 1, Novaković, Tomić, Kopcev, Krug 1, Barać, Stanić, Mačić 2, Dragović, Stojanović 1, Korać, Gavrilović, Toholj 1.
Sava – Spartak 24:5 (6:0, 4:2, 8:2, 6:1)
SAVA: Predojević, Jovanović, Isailović 1, Moračanin 4, Vidaković, Vasić 3, Jezdimirović 4, Vuletić , Mićić 2, Lazić 4, Savatić 4, Mićanović 1, Gošić, Jakovljević 1.


Šabac je bio dobar u dve četvrtine u Kragujevcu, ali je prva bila loša i to je presudilo. Nakon tog poraza nije ni bila realna borba za treće mesto. Meć protiv Zvezde, čiji ishod ne znamo u trenutku štampe, beše prilika za dobro uigravanje dva tima. Šapčanima je meč protiv Vukova još jedna prilika za pripremu polufinala protiv branioca titule, osvajača Kupa, Regionalne lige i pretendenta na evropski tron Novog Beograda.

Uspešan kraj dobre sezone: VK Sava (foto: VK Šabac Eliskir)


Sava iznad očekivanja
Mladi tim Save sezonu je završio u velikom stilu, uz dve pobede, na višoj poziciji i učinkom iznad očekivanja. Dominacija protiv Spartaka bila je najbolji kraj sezone gde je tim u kome najstariji igrači nemaju ni punih 17 godina ostvario šest pobeda u 14 mečeva. Pobedio je Beograd koji igra baraž za Super ligu, a bio i blizu pobede u još dva meča. TENT i Singidunum su novi članovi Prve A lige, Zemun je u Super ligi, a ostao je baraž u kome Beograd igra protiv Taša ili Starog Grada.

Osim što su nosili teret seniorskog takmičenja ovi momci su osvojili Kup Srbije za 2006. i 2008. godište, a sada pripremaju nastup u ciklusu Prvenstva Srbije za ove kategorije.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa