9. novembar 2023.9. nov 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Završni radovi na olimpijskom bazenu pod balonom

Spreman od 13. novembra

Vrednost investicije oko 42 i po miliona dinara. Rasterećenje zatvorenog bazena. Više termina i za treninge i za sve građane. Novi termini i za najstarije. Šapčani najviše koriste bazen u Srbiji
Olimpijski bazen pod balonom biće spreman za prve plivače u ponedeljak, 13. novembra. U toku su završni radovi na osvetljenju, zagrevanju vode, ostatka objekta, čišćenju i do starta naredne nedelje sve će biti spremno. Novi bazen će rasteretiti postojeći zatvoreni i omogućiće više termina za građane, kao i za sve profesionalne sportiste, amatere i rekreativce, ističu na bazenu. Završena je topla veza između postojećeg zatvorenog bazena i plivališta pod balonom, a postavljeno je i podno grejanje.

Zatvoren bazen za treninge koriste vaterpolisti, kajakaši, plivači, potom različite grupe, osobe sa invaliditetom, uz sportiste amatere, rekreativce i građane. U Vaterpolo klubu „Šabac“, koji rukovodi Gradskim bazenom, uvereni su da će podizanje balona doprineti većem komforu za sve.

Foto: Glas Podrinja


-Kapacitet zatvorenog bazena koji se koristio u zimskom periodu značajno je povećan. Podizanjem balona iznad olimpijskog bazena dobili smo praktično površinu ekvivalentnu dva dosadašnja zatvorena bazena. Verujemo da novi bazen donosi veći komfor za sve. Zatvoren bazen je korišćen sa 150% kapaciteta i na ovaj način je značajno rasterećen. Dovoljno je reći da u okviru samo besplatne obuke imamo oko 500 dece koja koriste bazen, uz njih su tu profesionalni sportisti, vaterpolisti, plivači, amateri, školice sporta, kao i najstariji sugrađani, osobe sa invaliditetom, smetnjama u razvoju i svi će imati benefit od mogućnosti korišćenja još jednog bazena tokom jeseni i zime – istakao je predsednik VK „Šabac“ Nenad Živanović i dodao da je u toku letnjih meseci na otvorenim bazenima bilo između 1.500 i 2.000 korisnika tokom najtoplijih dana.

Foto: Glas Podrinja


Vrednost investicije oko 42,5 miliona dinara obezbeđenih iz budžeta Grada. Kako je naglasio predsednik Privremenog organa uprave Šapca dr Aleksandar Pajić, prilikom posete završnim radovima, postavljanje balona je još jedan deo rada započet otvaranjem kompleksa otvorenih bazena, a potom i postavljanjem solarne elektrane na krov zatvorenog bazena uz pomoć međunarodnih projekata što je, ističe Pajić, smanjilo račune za električnu energiju za oko 30% na godišnjem nivou.

Foto: Glas Podrinja


- Na ovaj način ćemo duplo proširiti kapacitete zatvorenog bazena. Imamo u Srbiji najveći broj korisnika bazena u odnosu na broj stanovnika i oni će, svi korisnici, pojedinci, grupe i klubovi, imati više termina na raspolaganju. Penzioneri će imati dodatne termine, uz pogodnosti penzionerskih kartica, preostali građani će takođe češće moći da budu na bazenu tokom zime, osobe sa posebnim potrebama. Sve je obezbeđeno sredstvima Grada, sredstva raspoređujemo prema prioritetima, a Balon je bio jedan od njih – rekao je Pajić.

Bazen pod balonom će biti spreman da primi prve korisnike 13. novembra, a cena ulaznica neće biti menjana.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa