8. februar 2024.8. feb 2024.
Foto: OŠ „Laza K. Lazarević“

Foto: OŠ „Laza K. Lazarević“

Na Okružnom takmičenju u Rumi

Lazini osnovci prvi u programiranju i upravljanju dronovima

Osvojili su prvo mesto u kategoriji programiranja mBot robota i treće mesto u upravljanju i programiranju dronova
Osnovna škola „Laza K. Lazarević“ iz Šapca osvojila je prvo mesto na Okružnom takmičenju u programiranju i upravljanju dronovima i mBot robotima serije 1 i 2. Nadmetanje održano prošlog četvrtka u Sportskom centru Ruma deo je festivala „Znanjem za budućnost“. Osnovci Lazine škole demonstrirali su znanje i veštine, kao i ostali talentovani đaci, a ostvaren uspeh koji ih je izdvojio u ozbiljnoj konkurenciji potvrda je truda i zalaganja, kako učenika, tako i nastavnika. Ovo nije prvo njihovo odličje kojim se škola ponosi.

Vuk Prica, učenik osmog razreda
Redovno dolazimo na pripremu, okupljali smo se i preko raspusta da bismo vežbali. Bila je velika konkurencija i zato se još više radujem uspehu. Nadamo se da ćemo dobro proći i na Republičkom takmičenju.


-Prošle godine, na takmičenju u programiranju dronova u Sremskoj Mitrovici, naša ekipa je osvojila prvo mesto, donoseći ponos i radost svojoj školi. Kao nagradu za ovaj izvanredan uspeh, dobili smo mBot robota, na kome i vežbamo i pripremamo se za takmičenje i sa kojim smo se ovog puta pojavili na Okružnom takmičenju. Ponosno možemo istaći da smo i ovog puta trijumfovali, osvojivši prvo mesto u kategoriji programiranja mBot robota i treće mesto u upravljanju i programiranju dronova- istakao je direktor škole Milan Blagojević.

Isak Molnar, učenik petog razreda
Utisci sa takmičenja su veoma lepi. Bilo je zanimljivo, bio sam opušten i nisam imao tremu. Imali smo malo vremena za vežbe sa robotima. Pored toga što se radujem zbog postignutog uspeha, srećan sam i što sam upoznao i nove drugare.


Nastavnik informatike Darko Vlajković deli radost sa đacima, budući da je vodio i posvećeno pripremao talentovanu ekipu.

Foto: OŠ „Laza K. Lazarević“


-Ovo je samo početak našeg putovanja ka uspehu u oblasti tehnologije i informatike. Siguran sam da ćemo nastaviti da se trudimo i postižemo izvanredne rezultate, i radujem se budućim dostignućima naših talentovanih učenika. Duboko sam ponosan na postignute rezultate naših učenika na ovom takmičenju. Njihova strast, trud i posvećenost su zaista inspirativni. Ovaj rezultat je samo potvrda talenta koji imamo u našoj školi i verujem da će naši učenici nastaviti da ostvaruju sjajne rezultate i u budućnosti. Spreman sam da podržim njihov dalji razvoj i radujem se novim izazovima koje ćemo zajedno prevazići- rekao je Vlajković.

Sara Rakić, učenica šestog razreda
Prvi put sam imala priliku da upravljam robotom i sve mi je bilo jako zanimljivo, Radimo u aplikacijama gde svaki put možemo da menjamo ili dodajemo nove komande za upravljanje. Ovo je najlepše takmičenje na kom sam učestvovala do sada.


On je dodao da će sledeći izazov za školu biti Republičko takmičenje 20. aprila, gde će, nada se, nastaviti da nižu uspehe.
D.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa