8. februar 2024.8. feb 2024.
Budžet u prvom planu
DRUGA REDOVNA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA VLADIMIRCI

Budžet u prvom planu

Budžet za 2024. godinu je bio u prvom planu koji se može staviti u zbir planova za tekuću godinu koji su opet korak po korak bliži željenim ciljevima Lokalne samouprave
I ova sednica je protekla u ekspeditivnom radu i sa izraženim razumevanjem za svaku tačku dnevnog reda. Utvrđen je predlog o eksternoj reviziji završnog računa za 2023. godinu, potom finansijski plan SO za tekuću godinu, finansijski plan Opštinskog veća i predsednika opštine kao i opštinske uprave. Namera je da se nastavi kontinuirano pomoć u svakom delu plana boljitka od asfaltiranja i posipanja puteva ali i subvencija za kopanje dubinskih bunara i svega što se da učiniti za svakodnevnicu žitelja Opštine Vladimirci. U taj finansijski ram ide i pomoć školama i preduzećima poput JKP „Izvor“ koje ima visoke račune za struju dok se ne nađe adekvantno rešenje.
Radiće se dodatno i na osvetljenju sela u okviru mogućnosti.

Budžet za 2024. godinu je bio u prvom planu koji se može staviti u zbir planova za tekuću godinu koji su opet korak po korak bliži željenim ciljevima Lokalne samouprave.

Pre ove sednice održana je javna rasprava o budžetu za tekuću godinu uz iscrpno pojašnjenje načelnice Ivane Gagić. Podrobno iznet predlog obuhvatio je sve segmente mogućnosti da se uvek limitiranim budžetom izađe u susret svima koliko je to moguće.
Direktorica Turističke organizacije opštine Sandra Jovišević je do u detalje pojasnila planove za tekuću godinu kojima se nikako neće stati. Slika Vladimiraca od Petrovdanskih dana i prepoznatljive Gudijade donosi pravu lepezu i namera i mogućnosti a sve uz veliku pomoć Lokalne samouprave. Biće to prilika da se već uz prepoznatljive sadržaje uobičajenih dešavanja ali i brojnih novina zauzme mesto nezaobilazno na turističkoj karti Srbije.


Bilo je govora i o predlogu kadrovskog plana zaposlenih u Opštinskoj upravi i utvrđen je predlog rešenja o davanju saglasnosti na program rada Turističke organizacije opštine. Osnovnoj školi „Žika Popović“ biće dato na korišćenje putničko vozilo a pozitivno je rešen izveštaj o radu žalbene komisije. Molba Zagorke Višnjić iz Šapca je podrobno razmatrana uz zaključak da je prava adresa ove molbe gradska uprava Šapca.

U zahtevima za besplatan prevoz učenika traženo je i mišljenje Centra za socijalni rad a veće je pozitivno rešilo teže socijalne slučajeve.

U pitanjima i predlozima istaknut je problem poda u osnovnoj školi u Jaloviku koji je neuslovan i preti zatvaranjem škole, pa će se krajnje odgovorno pristupiti rešenju kao i svi gorući problemi a sa željom da se u tekućoj godini opet narodski korak po korak reši što više pitanja koja su izvodljiva ali i pokušati da se ide i korak dalje, nedvosmisleno je bilo mišljenje odbornika na ovoj sednici.
Sreten Kosanić

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa