8. februar 2024.8. feb 2024.
Pre jedne decenije
RUKOMET: ČELENDž KUP 2014

Pre jedne decenije

EHF Evro kup je nekadašnji Čelendž kup, treće po snazi takmičenje u Evropi gde je, pre jedne decenije, Metaloplastika ostvarila najveći evropski uspeh u ovom veku. Šapčani su igrali u finalu. Možda bi i trofej stigao u Šabac da vanredna situacija izazvana poplavama nije sprečila da bude odigran prvi meč finala u hali Zorka. Bilo kako bilo, Savehof je osvojio takmičenje.

N. Grujičić (foto: Sport ABC sajt)


Na putu do finala Metaloplastika je eliminisala: Vrbas (Srbija), Karlovac (Hrvatska), Koks (Finska) i Agvaš Santaš (Portugal). Tim je predvodio danas nažalost pokojni Slavko Novaković, dok su mu u radu pomagali Momčilo Jerotić i aktuelni član Gradskog veća zadužen za sport Mile Isaković.

Govoreći o igračima iz tog sastava karijere su završili: Miloš Mitrović (kapiten), Žikica Milosavljević, Branko Kankaraš, Nemanja Aleksić, Bojan Palević i Miloš Marković. Darko Arsić je ponovo u Metaloplastici, kapiten ekipe. Nemanja Obradović je u Partizanu, Miloš Prodanović u Radničkom, dok su ostali aktivni van Srbije: Grujičić (Valens Francuska), Marjanović (Fokšani Rumunija), Holpert (Bejkoz Turska), Dragaš (Trebinje BiH), Medurić (PAOK Grčka) i Vladisavljević (Kasipalon Finska).

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa