Инфо

8. фебруар 2024.8. феб 2024.
Пре једне деценије
РУКОМЕТ: ЧЕЛЕНЏ КУП 2014

Пре једне деценије

ЕХФ Евро куп је некадашњи Челенџ куп, треће по снази такмичење у Европи где је, пре једне деценије, Металопластика остварила највећи европски успех у овом веку. Шапчани су играли у финалу. Можда би и трофеј стигао у Шабац да ванредна ситуација изазвана поплавама није спречила да буде одигран први меч финала у хали Зорка. Било како било, Савехоф је освојио такмичење.

Н. Грујичић (фото: Спорт АБЦ сајт)


На путу до финала Металопластика је елиминисала: Врбас (Србија), Карловац (Хрватска), Кокс (Финска) и Агваш Санташ (Португал). Тим је предводио данас нажалост покојни Славко Новаковић, док су му у раду помагали Момчило Јеротић и актуелни члан Градског већа задужен за спорт Миле Исаковић.

Говорећи о играчима из тог састава каријере су завршили: Милош Митровић (капитен), Жикица Милосављевић, Бранко Канкараш, Немања Алексић, Бојан Палевић и Милош Марковић. Дарко Арсић је поново у Металопластици, капитен екипе. Немања Обрадовић је у Партизану, Милош Продановић у Радничком, док су остали активни ван Србије: Грујичић (Валенс Француска), Марјановић (Фокшани Румунија), Холперт (Бејкоз Турска), Драгаш (Требиње БиХ), Медурић (ПАОК Грчка) и Владисављевић (Касипалон Финска).

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa