Инфо

8. фебруар 2024.8. феб 2024.
Промоција спорта и хуманости
У КОЦЕЉЕВИ ОДРЖАН ПРВИ МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР “МАРКО ИЛИЋ”

Промоција спорта и хуманости

Идеја овог спортског и хуманитарног догађаја је пре свега спортско дружење и забава. Кроз наше дружење одајемо почаст нашем преминулом другу Марку Илићу и истовремено пружамо подршку онима којима је помоћ потребна. Мислим да је спој спортског духа, хуманости и пријатељства управо оно што најбоље описује ко је Марко био
У суботу, 3.фебруара у спортској хали у Коцељеви одржан је први Меморијални турнир “Марко Илић” у знак сећања на прерано преминулог Коцељевца, спортисту, који је изгубио битку против тешке болести.

Према речима организатора и иницијатора овог турнира, двадесеттрогодишњег Тодора Јевтића идеја се одавно родила, али је он био први који је предузео конкретне кораке. Званично је сам у организацији овог догађаја али напомиње да без помоћи пријатеља и савета стручњака који имају искуства у оваквој врсти организације не би могао ништа да реализује, додајући да је меморијални турнир најмање што су његови пријатељи и он могли да учине како би Марко остао упамћен.

–Идеја овог спортског и хуманитарног догађаја је пре свега спортско дружење и забава. Кроз наше дружење одајемо почаст нашем преминулом другу Марку Илићу и истовремено пружамо подршку онима којима је помоћ потребна. Мислим да је спој спортског духа, хуманости и пријатељства управо оно што најбоље описује ко је Марко био- рекао је Јевтић.

Победничка екипа радничког


ЕКИПА РАДНИЧКОГ ОСВОЈИЛА ПЕХАР
Учествовала је 21 екипа. Само из коцељевачке општине их је 15, док су преостали учесници пристигли из Ваљева, Шапца, Обреновца, Београда... Организатори су морали да ограниче број учесника како би осигурали изводљивост турнира у једном дану.

У борби за треће место екипа “MB Clean” из Коцељеве била је боља од својих млађих суграђана из тима “Средња школа”.

У финалу су се састали “Раднички” Коцељева и “Модус Градња” из Ваљева. Коцељевци су овога пута били успешнији те су победнички пехар и награда од 30 хиљада динара дошли у њихове руке. Спортисти су показали емпатију и хуманост па су тако само трећину задржали за себе, док су по десет хиљада даривали ФК “Раднички”и Удружењу НУРДОР.

Најбољи голман турнира је Дарко Вуковић, за најбољег играча проглашен је Марко Лукић док је титула за најбољег стрелца припала Милошу Тадићу.

–Презадовољан сам одзивом екипа и искрено нисам очекивао оволики одјек. Сигуран сам у то да ћемо се окупљати и наредних година, јер је овогодишњи турнир био јако успешан и зато верујем да има перспективу да се одржава и у будуће, без обзира буде ли у организацији неко други или ја. Нажалост, морали смо да органичимо број екипа због времена и изводљивости турнира. Да то нисмо учинили имали би више од 30 пријављених тимова- изјавио је Тодор.

Сав новац од продатих улазница уплаћен је НУРДОР-у


ПРИКУПЉЕНО ПРЕКО 200 ХИЉАДА ДИНАРА
Први Меморијални турнир “Марко Илић” имао је хуманитарни карактер. Сав новац од продатих улазница уплаћен је НУРДОР-у, удружењу родитеља деце оболеле од рака. Цена карте била је симболичних 200 динара али су Коцељевци и гости показали завидан ниво хуманости те су се у кутији за прикупљање средстава налазиле знатно вредније новчанице, док су се поједини спортисти и судије одрекли дела својих награда,односно хонорара. У кутији за помоћ НУРДОР-у нашао се и новац дариван претходног дана у току трајања паб квиза у једном локалном кафићу.

Прикљупљено је укупно 200.350 динара и та средства ће сасвим сигурно помоћи оболелој деци и њиховим родитељима.

–Сматрам да је здравље најбитније у животу, посебно код деце. Ова организација се бави важним радом, пружањем медицинске и материјалне помоћи деци и њиховим породицама током борбе са овом тешком болешћу. Наш циљ је да допринесемо њиховој борби и омогућимо што више ресурса како би се осигурало да ова деца добију неопходну подршку и третмане- каже овај младић.

Овакве иницијативе и догађаји враћају веру у људе. Буде наду за младе генерације. Овај младић верује да и даље имамо способност и вољу да саосећамо с туђим несрећама и потребама.

–У многим ситуацијама, посебно када је најтеже, примећујемо да наш народ има склоност удруживању како би пружио подршку онима који су у невољи. Солидарност у тешким временима је део наше традиције и културе. Међутим, увек постоји простор за унапређење, и ми, као млади људи, настојимо подстицати још већу свест о потребама других- закључио је Јевтић и захвалио се публици на целодневној подршци јер су трибине спортске сале у Коцељеви у сваком моменту биле испуњене у знак подршке и доприноса овом догађају и његовом хуманитарном циљу.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa