Инфо

8. фебруар 2024.8. феб 2024.
Буџет у првом плану
ДРУГА РЕДОВНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ВЛАДИМИРЦИ

Буџет у првом плану

Буџет за 2024. годину је био у првом плану који се може ставити у збир планова за текућу годину који су опет корак по корак ближи жељеним циљевима Локалне самоуправе
И ова седница је протекла у експедитивном раду и са израженим разумевањем за сваку тачку дневног реда. Утврђен је предлог о екстерној ревизији завршног рачуна за 2023. годину, потом финансијски план СО за текућу годину, финансијски план Општинског већа и председника општине као и општинске управе. Намера је да се настави континуирано помоћ у сваком делу плана бољитка од асфалтирања и посипања путева али и субвенција за копање дубинских бунара и свега што се да учинити за свакодневницу житеља Општине Владимирци. У тај финансијски рам иде и помоћ школама и предузећима попут ЈКП „Извор“ које има високе рачуне за струју док се не нађе адеквантно решење.
Радиће се додатно и на осветљењу села у оквиру могућности.

Буџет за 2024. годину је био у првом плану који се може ставити у збир планова за текућу годину који су опет корак по корак ближи жељеним циљевима Локалне самоуправе.

Пре ове седнице одржана је јавна расправа о буџету за текућу годину уз исцрпно појашњење начелнице Иване Гагић. Подробно изнет предлог обухватио је све сегменте могућности да се увек лимитираним буџетом изађе у сусрет свима колико је то могуће.
Директорица Туристичке организације општине Сандра Јовишевић је до у детаље појаснила планове за текућу годину којима се никако неће стати. Слика Владимираца од Петровданских дана и препознатљиве Гудијаде доноси праву лепезу и намера и могућности а све уз велику помоћ Локалне самоуправе. Биће то прилика да се већ уз препознатљиве садржаје уобичајених дешавања али и бројних новина заузме место незаобилазно на туристичкој карти Србије.


Било је говора и о предлогу кадровског плана запослених у Општинској управи и утврђен је предлог решења о давању сагласности на програм рада Туристичке организације општине. Основној школи „Жика Поповић“ биће дато на коришћење путничко возило а позитивно је решен извештај о раду жалбене комисије. Молба Загорке Вишњић из Шапца је подробно разматрана уз закључак да је права адреса ове молбе градска управа Шапца.

У захтевима за бесплатан превоз ученика тражено је и мишљење Центра за социјални рад а веће је позитивно решило теже социјалне случајеве.

У питањима и предлозима истакнут је проблем пода у основној школи у Јаловику који је неуслован и прети затварањем школе, па ће се крајње одговорно приступити решењу као и сви горући проблеми а са жељом да се у текућој години опет народски корак по корак реши што више питања која су изводљива али и покушати да се иде и корак даље, недвосмислено је било мишљење одборника на овој седници.
Сретен Косанић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa