Инфо

8. фебруар 2024.8. феб 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ГРАД ШАБАЦ ОПРЕДЕЛИО 22 СТИПЕНДИЈЕ ЗА СТУДЕНТЕ

Конкурс отворен до 9. фебруара

И ове године град Шабац награђује најуспешније студенте основних и мастер академских, као и интегрисаних студија на факултетима које је основала Република Србија. Конкурс је отворен до 9. фебруара.

Право пријаве на конкурс имају студенти од друге године студија са пребивалиштем на територији града Шапца и најмањом просечном оценом 9,00.

Остали услови и потребна документација, утврђени су конкурсом објављеним 25.01.2024. године у нашем листу, на сајту града Шапца и огласној табли у Градској управи.

У протеклој 2022/2023 години, град Шабац наградио је 20 студената у укупном износу
од 3.600.000 динара


За ову намену, град је определио 17 стипендија.

- Такође, град Шабац додељује и 3 стипендије за студенте са пребивалиштем на територији града Шапца, који студирају на Академији струковних студија Шабац, по једну на сваком Одсеку - за медицинске и пословно-технолошке студије, пољопривредно-пословне студије и туризам и Одсеку студија за васпитаче и медицинске сестре-васпитаче. Услови конкурисања су исти као и код претходних студената, каже руководилац Одељења за друштвене делатности Ана Маринковић и позвала све студенте који испуњавају услове да аплицирају на конкурс.

Град Шабац стипендира и два студента из осетљивих друштвених група - са инвалидитетом и из из материјално угрожених породица, који конкуришу под повољнијим условима.

Планиран број стипендија је 22, а свака се исплаћује у износу од 180.000,00 динара, у најмање 6 рата.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa