8. februar 2024.8. feb 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

GRAD ŠABAC OPREDELIO 22 STIPENDIJE ZA STUDENTE

Konkurs otvoren do 9. februara

I ove godine grad Šabac nagrađuje najuspešnije studente osnovnih i master akademskih, kao i integrisanih studija na fakultetima koje je osnovala Republika Srbija. Konkurs je otvoren do 9. februara.

Pravo prijave na konkurs imaju studenti od druge godine studija sa prebivalištem na teritoriji grada Šapca i najmanjom prosečnom ocenom 9,00.

Ostali uslovi i potrebna dokumentacija, utvrđeni su konkursom objavljenim 25.01.2024. godine u našem listu, na sajtu grada Šapca i oglasnoj tabli u Gradskoj upravi.

U protekloj 2022/2023 godini, grad Šabac nagradio je 20 studenata u ukupnom iznosu
od 3.600.000 dinara


Za ovu namenu, grad je opredelio 17 stipendija.

- Takođe, grad Šabac dodeljuje i 3 stipendije za studente sa prebivalištem na teritoriji grada Šapca, koji studiraju na Akademiji strukovnih studija Šabac, po jednu na svakom Odseku - za medicinske i poslovno-tehnološke studije, poljoprivredno-poslovne studije i turizam i Odseku studija za vaspitače i medicinske sestre-vaspitače. Uslovi konkurisanja su isti kao i kod prethodnih studenata, kaže rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti Ana Marinković i pozvala sve studente koji ispunjavaju uslove da apliciraju na konkurs.

Grad Šabac stipendira i dva studenta iz osetljivih društvenih grupa - sa invaliditetom i iz iz materijalno ugroženih porodica, koji konkurišu pod povoljnijim uslovima.

Planiran broj stipendija je 22, a svaka se isplaćuje u iznosu od 180.000,00 dinara, u najmanje 6 rata.
M.F.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa