8. februar 2024.8. feb 2024.
Vladimiračkih, 365 dana bez duvana
CRVENI KRST OPŠTINE VLADIMIRCI, NACIONALNI DAN BEZ DUVANSKOG DIMA

Vladimiračkih, 365 dana bez duvana

Poslednja istraživanja u 2022. godini govore da skoro trećina stanovništva puši i to u starosti od 15 godina pa naviše, dok oko 16% svakodnevno puši 20 i više cigareta. Ovaj dan je edukovao žitelje opštine Vladimirci koji su upoznati sa borbom protiv duvanskog dima bio je prilika i da širokom paletom spoznaje svih koji su uzeli učešće organizator i ovaj put položi ispit
Kraj januara i ove godine Crveni krst Opštine Vladimirci obeležio je Nacionalnim danom bez duvanskog dima, ove godine pod sloganom „365 dana bez duvana“ uz podsećanje da duvan štetno deluje na celokupan organizam. Uz pomoć Posavotamnavske srednje škole sa Domom učenika, Domom zdravlja i bibliotekom Diša Atić obeležili su neumorni volonteri i veliki broj žitelja.

Foto: Canva


Bila je to prilika da uz prigodan materijal žitelji Opštine Vladimirci spoznaju štetnost duvana, počev od najzastupljenijih bolesti: bolesti srca, krvnih sudova, malignih bolesti, dijabetesa i hronične respiratorne bolesti.

I Vladimirčani su uz upozorenja na štetnost duvanskog dima dobili mogućnost da svakog radnog dana od 11 do 14 časova pozovu broj 080-020 0002 Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ uz napomenu da je poziv besplatan.


Poslednja istraživanja u 2022. godini govore da skoro trećina stanovništva puši i to u starosti od 15 godina pa naviše, dok oko 16% svakodnevno puši 20 i više cigareta. Ovaj dan je edukovao žitelje opštine Vladimirci koji su upoznati sa borbom protiv duvanskog dima bio je prilika i da širokom paletom spoznaje svih koji su uzeli učešće organizator i ovaj put položi ispit.
S.K.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa