Инфо

8. фебруар 2024.8. феб 2024.
Фото: ОШ „Лаза К. Лазаревић“

Фото: ОШ „Лаза К. Лазаревић“

На Окружном такмичењу у Руми

Лазини основци први у програмирању и управљању дроновима

Освојили су прво место у категорији програмирања мБот робота и треће место у управљању и програмирању дронова
Основна школа „Лаза К. Лазаревић“ из Шапца освојила је прво место на Окружном такмичењу у програмирању и управљању дроновима и мБот роботима серије 1 и 2. Надметање одржано прошлог четвртка у Спортском центру Рума део је фестивала „Знањем за будућност“. Основци Лазине школе демонстрирали су знање и вештине, као и остали талентовани ђаци, а остварен успех који их је издвојио у озбиљној конкуренцији потврда је труда и залагања, како ученика, тако и наставника. Ово није прво њихово одличје којим се школа поноси.

Вук Прица, ученик осмог разреда
Редовно долазимо на припрему, окупљали смо се и преко распуста да бисмо вежбали. Била је велика конкуренција и зато се још више радујем успеху. Надамо се да ћемо добро проћи и на Републичком такмичењу.


-Прошле године, на такмичењу у програмирању дронова у Сремској Митровици, наша екипа је освојила прво место, доносећи понос и радост својој школи. Као награду за овај изванредан успех, добили смо мБот робота, на коме и вежбамо и припремамо се за такмичење и са којим смо се овог пута појавили на Окружном такмичењу. Поносно можемо истаћи да смо и овог пута тријумфовали, освојивши прво место у категорији програмирања мБот робота и треће место у управљању и програмирању дронова- истакао је директор школе Милан Благојевић.

Исак Молнар, ученик петог разреда
Утисци са такмичења су веома лепи. Било је занимљиво, био сам опуштен и нисам имао трему. Имали смо мало времена за вежбе са роботима. Поред тога што се радујем због постигнутог успеха, срећан сам и што сам упознао и нове другаре.


Наставник информатике Дарко Влајковић дели радост са ђацима, будући да је водио и посвећено припремао талентовану екипу.

Фото: ОШ „Лаза К. Лазаревић“


-Ово је само почетак нашег путовања ка успеху у области технологије и информатике. Сигуран сам да ћемо наставити да се трудимо и постижемо изванредне резултате, и радујем се будућим достигнућима наших талентованих ученика. Дубоко сам поносан на постигнуте резултате наших ученика на овом такмичењу. Њихова страст, труд и посвећеност су заиста инспиративни. Овај резултат је само потврда талента који имамо у нашој школи и верујем да ће наши ученици наставити да остварују сјајне резултате и у будућности. Спреман сам да подржим њихов даљи развој и радујем се новим изазовима које ћемо заједно превазићи- рекао је Влајковић.

Сара Ракић, ученица шестог разреда
Први пут сам имала прилику да управљам роботом и све ми је било јако занимљиво, Радимо у апликацијама где сваки пут можемо да мењамо или додајемо нове команде за управљање. Ово је најлепше такмичење на ком сам учествовала до сада.


Он је додао да ће следећи изазов за школу бити Републичко такмичење 20. априла, где ће, нада се, наставити да нижу успехе.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa