Инфо

8. фебруар 2024.8. феб 2024.
Владимирачких, 365 дана без дувана
ЦРВЕНИ КРСТ ОПШТИНЕ ВЛАДИМИРЦИ, НАЦИОНАЛНИ ДАН БЕЗ ДУВАНСКОГ ДИМА

Владимирачких, 365 дана без дувана

Последња истраживања у 2022. години говоре да скоро трећина становништва пуши и то у старости од 15 година па навише, док око 16% свакодневно пуши 20 и више цигарета. Овај дан је едуковао житеље општине Владимирци који су упознати са борбом против дуванског дима био је прилика и да широком палетом спознаје свих који су узели учешће организатор и овај пут положи испит
Крај јануара и ове године Црвени крст Општине Владимирци обележио је Националним даном без дуванског дима, ове године под слоганом „365 дана без дувана“ уз подсећање да дуван штетно делује на целокупан организам. Уз помоћ Посавотамнавске средње школе са Домом ученика, Домом здравља и библиотеком Диша Атић обележили су неуморни волонтери и велики број житеља.

Фото: Canva


Била је то прилика да уз пригодан материјал житељи Општине Владимирци спознају штетност дувана, почев од најзаступљенијих болести: болести срца, крвних судова, малигних болести, дијабетеса и хроничне респираторне болести.

И Владимирчани су уз упозорења на штетност дуванског дима добили могућност да сваког радног дана од 11 до 14 часова позову број 080-020 0002 Института за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“ уз напомену да је позив бесплатан.


Последња истраживања у 2022. години говоре да скоро трећина становништва пуши и то у старости од 15 година па навише, док око 16% свакодневно пуши 20 и више цигарета. Овај дан је едуковао житеље општине Владимирци који су упознати са борбом против дуванског дима био је прилика и да широком палетом спознаје свих који су узели учешће организатор и овај пут положи испит.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa