Инфо

8. фебруар 2024.8. феб 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Конститутивна седница новог скупштинског сазива

Милан Дамњановић реизабран за председника Општине Богатић

Дамњановић је поручио да ће и у будућности настојати да Богатић учини бољим местом за живот
У Богатићу је у петак одржана конститутивна седница новог скупштинског сазива. За председника Општине у другом мандату изабран је дипломирани инжењер менаџмента, потпредседник Општинског одбора СНС Богатић, Милан Дамњановић. Његов заменик је ту функцију обављао и у претходном сазиву, специјалиста инжењерског менаџмента, председник Општинског одбора СНС Богатић, Теодор Теодоровић из Салаша Црнобарског.

Дамњановић: Част и привилегија
Дамњановић је поручио да ће и у будућности настојати да Богатић учини бољим местом за живот у свакој области.

Фото: "Глас Подриња"


-Изузетна част и велико задовољство бити изабран у другом мандату за председника Општине. Захвалан сам одборницима и грађанима који су на изборима показали да верују у политику СНС и нашег општинског одбора. То нам је недвосмислена потврда да смо радили добро упркос оспоравањима оних који мисле да је неке ствари требало радити другачије. Драго ми је да ће се у Скупштини чути и њихов глас, јер је увек добро да постоји здрава опозиција која је вођена жељом да Богатић просперира, а не мржњом према појединцима и странкама које су формирале владајућу већину. Кренућемо са успостављањем другачијег система у општинској управи како би службе ефикасније функционисале и биле ближе грађанима. У сарадњи са државом покушаћемо да решимо кључне проблеме а то су канализација, водовод и путна инфраструктура- нагласио је реизабрани председник Општине.

За председника Скупштине општине као једини предложен кандидат са 22 гласа за и осам против изабран је Драгослав Јосиповић из Белотића са листе Александар Вучић- Богатић не сме да стане, а Драган Аћимовић из Бановог Поља за његовог заменика, док је секретар Марија Ђурђевић, дипломирана правница из Белотића.

Фото: "Глас Подриња"


Јосиповић: Надамо се демократској атмосфери
-За мене лично ово је част и привилегија и даћу све од себе да доприносим квалитетнијем раду Општине. Захвалио бих се грађанима што су дали апсолутну подршку листи Александар Вучић- Богатић не сме да стане, као и коалиционим партнерима. Трудићемо се сви заједно да у наредне четири године доприносимо својим деловањем добробити Општине. Надам се да ћемо у демократској атмосфери доносити најбоље одлуке у интересу грађана- рекао је Јосиповић.

Одборницима су верификовани мандати. У одборничке клупе сео је 31 одборник, а у опозицији је једино Група грађана Победа за Мачву са 8 мандата. Српска напредна странка има 16 одборника, Ивица Дачић премијер Србије (Социјалистичка партија Србије) 3, Српска радикална странка 2, Европска зелена партија и Група грађана За спас Богатића по једног.

Фото: "Глас Подриња"


Одборнице Ивана Ђукић из Социјалистичке партије Србије и Љиљана Срнић из Победе за Мачву поднеле су оставке на одборничка места. Скупштином је до избора новог председника као најстарији одборник председавао Синиша Пузић. Дејан Милосављевић испред листе Победа за Мачву уложио је приговор на начин гласања и није желео да учествује у гласању за председника Скупштине, јер је, како је рекао, један одборник убацио туђи листић у кутију. Он је сугерисао да обећани пројекти за водовод и канализацију нису реализовани, те скренуо пажњу да треба побољшати и путну инфраструктуру.

Изабрани чланови Општинског већа су: Бојан Бојчић и Јована Лукић из Дубља, Милутин Товиловић, Александар Андрић и Срђан Јанковић из Бадовинаца, Владан Берић и Жељка Живановић из Богатића.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa