Инфо

18. април 2024.18. апр 2024.
Поново Партизан: Додић, Брајовић, Петровић

Поново Партизан: Додић, Брајовић, Петровић

РУКОМЕТ: ПЛЕЈ ОФ (М)

Одлучују нијансе

Партизан у Шабац долази као освајач Купа. Осетно бољи него током јесени. Металопластика има предност домаћег терена и жељу за реваншом
Време је за плеј оф и старог ривала. О Партизану се нема шта ново рећи, осим да уз све квалитете у Шабац долазе као освајачи Купа, што је додатни подстрек за тим испуњен самопоуздањем. У другом делу сезоне имају девет победа у 11 мечева. На свакој позицији врхунког играча или играче (Шотић, Обрадовић, Пештић, Ковачевић, Којадиновић, Јовић, Мићић...), десни бек Којадиновић је најбољи стрелац Лиге.

Најчешће Партизан
Од повратка у Шабац, Владана Матића „хоће“ Партизан. Водио је плаве против њих четири пута у регуларном делу сезоне, два пута у плеј офу, једном у Купу и два пута на припремним турнирима, те је ово десети окршај са црно-белима тренера Шапчана који је у играчкој каријери носио дрес оба клуба.


Делује моћно црно-бели тим, али и момци у плавом имају такмаца на свакој позицији, не само једног (Додић, Брајовић, Јовановић, Алиловић, Дакић, Симић, Миловановић, Гавашелишвили, Павловић...), на голу ненадмашни Арсић, најбољи голман СЛ. У најјачем саставу „пластичари“ су поражени једном, док су уз дозирање минутаже, након осигураног другог места, изгубили у Београду и Панчеву. Финале је мотив за себе, а плави имају и жељу за реваншом након прошлосезонске елиминације.

-Одлучиваће детаљи, нијансе, не само у првом, него и у другом и евентуалном трећем мечу. Партизан је на врхунцу самопоуздања, наш циљ је финале и мислим да нас очекује серија у којој је сваки детаљ важан. Позивам навијаче да дођу у највећем броју и још једном буду наша снага да Зорка остане неосвојива – рекао је Матеја Додић.

М. Гавашелишвили (фото: РК МП Елискир)


Први меч је заказан за суботу, од 19 часова у хали „Зорка“, други је седам дана касније у Београду, а потенцијални трећи 2. маја у Шапцу. Ове сезоне су играли и званичне и припремне утакмице два тима и увек је побеђивао домаћин. Уколико се то деси и сада, у овој серији, Металопластика је у финалу плеј офа.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa