22. februar 2024.22. feb 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

OPŠTINA VLADIMIRCI, BRIGA O ENERGETSKOJ EFIKASNOSTI

Potpisano 20 ugovora o sufinansiranju

Idući u korak sa planetarnom neophodnom brigom za energetsku efikasnost ali i čistiju životnu sredinu Opština Vladimirci uz pomoć države pomaže građanima da prozore zamene PVC stolarijom ali i kotlovima za grejanje i ugradnjom toplotnih pumpi a da sufinansiranje podrazumeva polovinu neophodnih sredstava od države i Lokalne samouprave a polovinu će pokriti zainteresovani žitelji opštine.

Ugovore je potpisao čelni čovek opštine Goran Zarić sa pojedincima koji su konkurisali da manje troše energiju ali i brinu o životnoj sredini. U tome će pomoći i već dokazana firma Zorana Rankovića ali nove koje bi realizovale obiman posao uz napomenu rukovodioca odeljenja za finansije Ivane Gagić da posao mora biti završen do prvog septembra.

Čestitajući građanima na osnaživanju energetske efikasnosti i na potpisivanju ugovora, čime je ostvareno pravo na značajne subvencije, prvi čovek opštine Goran Zarić je rekao da će se u ispravnost ove odluke brzo uveriti. Uz uštedu energije, dodao je Zarić, zaštiti će se i prostor u kojem živimo od štetnih materija koji ustaljeni vid grejanja sa sobom nosi i sačuvati životnu sredinu za potomke, zadovoljno je zborio Zarić.


Uz neskriveno zadovoljstvo svih da je ovo velika pomoć i države i Lokalne samouprave a Vesna Jovanović je istakla da pojedinac teško da bi mogao uraditi sve svojim sredstvima uz bezmernu zahvalnost na pomoći. I Rade Stefanović je istakao da će se smanjiti troškovi za grejanje ali i potomcima ostati čistija životna sredina. Danijel Tanasić je svoje zadovoljstvo izrekao tvrdnjom da ugradnja kvalitetne stolarije u krajnjem čini bolje uslove života.
S.K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa