9. maj 2024.9. maj 2024.
Foto: BSS

Foto: BSS

BOKS: ŠAPČANI NA EVROPSKOM PRVENSTVU

Rade i Omer na postolju

Evropsko prvenstvo u Beogradu donelo je značajne rezultate za srpski boks, a među brojnim osvajačima odličja na kontinentalnom seniorskom takmičenju dve bronze su zaslužili borci iz Šapca, koji trenutno nastupaju u ekipi Sombora, Rade Joksimović i Omer Ametović.

Rade Joksimović se borio u težinski najlakšoj kategoriji, do 48 kg.U četvrtfinalu je savladao jednoglasnom odlukom sudija rivala iz Moldavije, Ion Pingu 5:0, a potom je dan kasnije, u polufinalu izgubio od Hartjunana Baregama (Jermenija) 4:1.

R. Joksimović (foto: BSS)


Omer Ametović je u četvrtfinalu olimpijske kategorije, do 51 kg, pokazao više i jednoglasno savladao takmaca iz Gruzije Japaridze Davita 5:0, čime je obezbedio bronzu. U polufinalu prekidom u drugoj rundi poražen je od turskog boksera Gumuš Sameta.

O. Ametović (foto: BSS)


Omeru je ovo treća evropska bronza. Pre šest godina je u Rusiji postao treći junior Evrope, potom godinu dana kasnije je boksova do bronze na Evropskom omladinskom prvenstvu, kada je doživeo povredu ruke pred polufinale i sada je stigao do trećeg mesta u Evropi i za seniore.

Rade Joksimović i Omer Ametović trenutno boksuju za ekipu Sombora. Omer je ponikao u šabačkom klubu “Živorad Rajšić”, dok je Rade karijeru započeo u istom klubu, a potom je nastupao i za šabačku “Mačvu” pre odlaska u Sombor.

-Drago mi je i ponosam sam na ono što su ostvarili Rade i Omer. Postigli su veliki uspeh i nadam se da su sebi na ovaj način obezbedili svetlu budućnost. Vredno su radili i trud se isplatio. Mi kao klub u kome su počeli karijere i odakle su krenuli dalje ponosni smo na uspehe. Medalje Omera i Rada, kao i medalje Ljube Marjanovića i Pinje Aličića koji je takođe prve korake napravio kod nas, dokaz su da se uloženo vreme i trud vrate – rekao je Milorad Rajšić, predsednik BK „Živorad Rajšić“.
D. B.

Najnoviji broj

13. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa