13. jun 2024.13. jun 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Bolja zdravstvena usluga

Gradonačelnik uručio ključeve tri nova vozila i opremu direktorki Doma zdravlja

Ukupna vrednost donacije je 16 miliona. Tokom 2021, 2022, 2023. godine u Dom zdravlja je uloženo oko 39,5 miliona dinara
Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić uručio je u ponedeljak ključeve tri nova vozila, kao i medicinsku i informatičku opremu koja će poboljšati kvalitet rada te zdravstvene ustanove direktorki Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ dr Jasmini Stanković. Uručenju donacije je prisustvovao i predsednik Skupštine Nemanja Pajić.

Foto: "Glas Podrinja"


Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite
-Zdravlje sugrađana nam je na prvom mestu. Od 2021. svake godine smo velika novčana sredstva davali za vozni park, ali i za opremu za Dom zdravlja, kako bi lekari i medicinsko osoblje radili sa što kvalitetnijom opremom, a s druge strane, kako bi pacijenti imali što bolju uslugu. Sad sam uručio ključeve za vozila marke „ford coonect“ i „dacia stepway“, dva za prevoz ležećih pacijenata do ustanova tercijarnog nivoa i jedno vozilo za Službu kućnog lečenja i nege, koja stiže do teško pokretnih i nepokretnih pacijenata. Kupili smo i dva defibrilatora. Ukupna cena je 16 miliona, zajedno sa informatičkim sistemom koji smo poboljšali, tako da smo u prve tri godine, 2021, 2022, 2023, uložili u Dom zdravlja oko 39,5 miliona dinara. Ova nabavka je bila 16 miliona i trudićemo se da svih narednih godina zdravstvo zaista bude na prvom mestu kako bi naši sugrađani imali što bolju zdravstvenu uslugu u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Naravno da su nam i drugi vidovi, i sekundarna i tercijarna zdravstvena zaštita, bitni za grad i borimo se na sve moguće načine da usluga našim sugrađanima bude što kvalitetnija i bolja- naveo je Pajić.

Foto: "Glas Podrinja"


Kako je istakla direktorka Doma zdravlja, donacija će mnogo značiti toj zdravstvenoj ustanovi.

Foto: "Glas Podrinja"


Obnavljanje voznog parka i nova informatička oprema
-Gradska uprava je svojim budžetom i ove godine kao i prethodnih opredelila sredstva Domu zdravlja „Dr Draga Ljočić“, ovog puta za nabavku sanitetskih vozila i opreme, tako da ćemo mi na taj način podići kvalitet u pružanju zdravstvenih usluga. Naš Dom zdravlja poseduje trenutno 33 sanitetska vozila, ali su vozila stara i prešla su veliki broj kilometara. Najstarije vozilo je 2008. godište, a veliki broj vozila je prešao i preko 500 hiljada kilometara, tako da je ovo zanavljanje voznog parka svakako od velike koristi, jer ćemo na taj način omogućiti da naši pacijenti što brže i bezbednije stižu do zdravstvenih ustanova gde su upućeni. Danas smo pored tri vozila dobili i informatičku opremu, bez koje rad ne može da se odvija kvalitetno i efikasno, s obzirom na to da smo u eri digitalizacije. Dobili smo i dva defibrilatora, aparate koje smo opredelili za Službu hitne medicinske pomoći. Oni služe za zbrinjavanje vitalno ugroženih pacijenata. Do sada smo u toj službi imali četiri defibrilatora, a postoji povećana potreba za zbrinjavanjem najugroženijih pacijenata- podvukla je dr Stanković.
D.D.

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa