13. jun 2024.13. jun 2024.
Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Šapčanin prvi na Balkanskom takmičenju masaža

Zlatna medalja za Nemanju

Takmičenje učesnika sa Balkana, ali i gostiju sa više kontinenata. Takmičenje u sedam kategorija. Pobeda donela poziv na Svetsko prvenstvo. Sudijski kolegijum ocenjuje više segmenata
Nemanja Marković sprema se za Kopenhagen, gde će na put krajem juna. Ne odlazi turistički, mada će biti vremena za obilazak danske prestonice, ali na sever odlazi Šapčanin kako bi se nadmetao na Svetskom šampionatu masera! Poziv nije dobio, već ga zaslužio osvajanjem titule prvaka Balkana na nadmetanju organizovanom u Inđiji.

Foto: Privatna arhiva


Takmičenje je obuhvatilo učesnike sa područja Balkana, ali i goste iz celog sveta, iz Afrike, Južne Amerike, Azije...

-Takmičenje podrazumea sedam kategorija, sedam različitih vrsta masaže. Učinak ocenjuju sudije. Pobednici svake od sedam kategorija kvalifikuju se za super finale gde se nadmeću u svojoj disciplini. Međunarodne Sudije odlučuju ko je ukupni pobednik – pojašnjava nam Nemanja Marković, prvi pobednik iz Šapca.

Foto: Privatna arhiva


U Inđiji je Šapčanin postao sveukupni pobednik, a za borbu u super finalu se kvalifikovao kao najuspešniji u slobodnom stilu i oblikovanju tela. Nekoliko elemenata odlučuje i pravi razliku među inače vrlo kvalitetnim takmičarima.

-Postura, kretanje, tehnika masaže, komunikacija masera sa klijentima, inovativni pokreti terapeuta. Svaka kategorija ima specifičnosti. Ocenjivalo me je pet sudija – ističe Marković.

Bilo je ovo četvrto Prvenstvo Balkana u masaži. Organizator je Balkansko takmičenje masaža. Nemanja je sada ostvario trijumf, pre tri godine je nastupio i osvojio treće mesto, a osim pomenutih uspeha, istakao se na nadmetanjima u Ukrajini, vicešampionskom titulom u Singapuru.

Foto: Privatna arhiva


Marković ima 35 godina, deceniju usavršava poziv manuelnog terapeuta. Zlatna medalja je nagrada, a ubrzo nakon uspeha skoncentrisao se na pripremu za Dansku.

-Lakše je sve uz veliku podršku porodice, devojke, ljudi iz organizacije. Znam da će biti snažna konkurencija u Danskoj, ali sam i uzbuđen zbog novog iskustva. Dobio sam poziv kao prvak Balkana i najvažnije je da učinkom opravdam poverenje organizatora.
D. B.

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa