13. jun 2024.13. jun 2024.
Foto: D.P.

Foto: D.P.

TRIATLON: ORADEA (RUMUNIJA)

Savladani izazovi

Paunović ponovo uspešan u trci iron man. Dragica Pavlović pobednik u svojoj kategoriji olimpijskog triatlona. Estremno toplo vreme poseban izazov
Treći put je Šapčanin Dušan Paunović potvrdio da je „gvozdeni čovek“ (iron man). Reč je o triatlonu iz kategorije ekstremnih koji podrazumeva 3,8 kilometara plivanja, 180 km vožnje biciklom i 42,2 km trčanja koji je Dušan prvi put savladao u Austriji, potom Mađarskoj i sada u Rumuniji (Oradei). Sve pomenuto je okončao za 13 sati, devet minuta i 47 sekundi. Ovaj triatlon bio je teži od prethodnih za 49-godišnjeg sugrađanina, jer su vremenski uslovi bili teži nego ranije.

-Velika vrućina je zahtevala drugačiji pristup. Morala se racionalizovati potrošnja energije, biti strpljiv, dobar taktičar i mudar na stazi. Ponosan sam što sam uspeo i treći put. Velika zahvanost partnerki Dragici, motivatorki i mojoj inspiraciji, porodici, prijateljima, saradnciima. Novi izazovi od jeseni – rekao je Paunović.

Titula Dragici
Iz Oradee u Šabac je stigla i zlatna medalja. Dragica Pavlović, šabačka triatlonka osvojila je prvo mesto u svojoj kategoriji u olimpijskom triatlonu. On je podrazumevao 1,5 kilometara plivanja, 40 km vožnje biciklom i 10 km trčanja. Osim što je osvojila prvo mesto, tamo gde je prethodne godine bila druga, Dragica je u sva tri segmenta napravila napredak.

-Prethodne godine je bilo hladno, sada previše toplo. Zadovoljna sam postignutim u svakom od delova. Trku sam okončala 14 minuta brže nego 2023. godine. Sjajno je u drugoj državi predstavljati Srbiju na pravi način. Hvala treneru Jovanu Ponjeviću, sponzorima i prijateljima bez kojih ne bih mogla. Sledi nadmetanje u Temišvaru, a sve u okviru priprema za kraj avgusta i izazov u Austriji – najavila je Dragica.
D. B.

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa