27. avgust 2009.27. avg 2009.
VLADIMIRCI

USVOJEN REBALANS BUDžETA

Protekla nedelja na vladimiračkoj političkoj sceni bila je dosta nemirna. Uznemirene strasti su prevaziđene nakon održavanja sednice Opštinskog veća i 21. avgusta sednice Skupštine opštine, tako da su se strasti smirile i uplovilo se u mirnije tokove.
Na održanoj sednici SO usvojen je rebalans opštinskog budžeta kojem su se prihodi i rashodi smanjili za oko 30 miliona dinara. Isključiv razlog ovom smanjenju su manja transferna sredstva od republičkog budžeta za 28 miliona dinara. Najveći teret ovog smanjenja osetiće opštinska infrastruktura koja je i bez ovog imala dosta problema. Da bi se ovo prevazišlo doneta je odluka da se opštinski budžet zaduži kod poslovnih banaka za 30 miliona dinara, a sredstva će biti usmerena u realizaciji programa infrastrukture, praćenja projekata u oblasti obrazovanja preko nacionalnog investicionog projekta sa 30% kao i obezbeđenjem tekuće likvidnosti.
Na istoj sednici postavljeni su: Ivan Vuković - za direktora JKP “Izvor“ Vladimirci, Dragiša Milisavljević ““ za direktora Direkcije za puteve i građevinsko zemljište i Milan Mijatović za direktora Biblioteke.
U međuvremenu izvršeno je krpljenje udarnih rupa na putevima Matijevac-Kaona, Bobovik-Jalovik u dužini od oko 20 km. U selu Provo se završavaju radovi na obilaznici oko Orlače i na popravci ostalih seoskih puteva u šta će se uložiti oko 2.000 tona materijala...

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa