6. septembar 2012.6. sep 2012.
IZMEĐU REDOVA

SRPSKA LjUBAV

Počela nova školska godina. Neki od mališana koji sada prvi put sedaju u đačke klupe, vremenom će se, verovatno, naći i u skupštinskim. E zato ih sada treba posebno vaspitavati.
Roditelji, ne pričajte deci kako ste se vi besplatno školovali. Tražiće vam one pare koje ste na tome uštedeli.
Prosvetari su ostali dosledni. I na početku ove školske godine najavljuju štrajkove. To je kod nas prva lekcija koju sva deca nauče.
Septembar je, uskoro će Čivijada. Eh, kako je to nekada bilo, dok neko u Šapcu ne zglajzne zbog oštre satire, nema ni festivala humora.
Pa i sad se kud koji satiričar podsmehne vlasti. Doduše prethodnoj.
Došla i politička jesen. U njoj se zaključilo da birači nisu nešto posebno obratili pažnju prolikom proteklih izbora pa su u novu vlast uključili i nekakve kompozitore. E, sad se oni u politici, kao i u muzici pošto su već davno komponovane poznate kantate, bave proekomponovanjem.
Departizacija, to mu dođe ono kada oni koji nisu u određenim partijama ne mogu više biti na određenim funkcijama na neodređeno vreme.
Poznato je, u Beogradu postoji ulica Gospodara Vučića. Doduše, neki koji natucaju istoriju, i to samo blisku, pitaju se kome li je posvećena. Ipak, može se očekivati da još neki gradovi u Srbiji, pa i Šabac, dobiju takvu ulicu.
U Evropi kriza. U Srbiji Leskovačka roštiljijada. Pa ko je sad ugrožen.
Pa i Šapčani bi morali imati razumevanja za lokalne putare koji prepravljaju ulice i trotoare. Uz to što će ulepšati grad, možda će pronaći i neke arheološke vrednosti.
Istina je, za to baš treba imati razumevanja. Za neko vreme setiće se da nisu postavili još neke cevi ili neke kablove, pa eto opet kopanja.
Izgleda da se u zemlji pod i pored puta u Kasarskim livadama i prema Zabranu, krije neko bogato arheološko nalazište. Već godinama ga istražuju.
I televizije su nas baš razočarale u poslednje vreme. Nema ni čestih prenosa skupštinskih zasedanja, nema ni Olimpijskih igara, nema ni Sulejmana... Od obećanih “hleba i igara“, samo je hleb poskupeo.
Ali zato vlada srpska ljubav, naravno rijaliti. Počinje sa “Domaćine oženi se“, pa “48 sati svadba“, pa “Vreme je za bebe“, e onda dolazi ono “Menjam ženu“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa