4. oktobar 2012.4. okt 2012.
OPŠTINA VLADIMIRCI: SELO RIĐAKE

SLOGA KUĆU GRADI

U selu Riđake, tradicionalno povrtarskom kraju bave se vredni seljani i stočarstvom ali povrtarstvo, je kako kažu, iznelo i ovu godinu. Sedmočlana porodica Lazarević primer je rečenog. Glava porodice Milan, supruga Milena, sin Vladica, snaha Milena i unučad Violeta, Marko i Tamara rade od jutra do sutra i pored teške godine beleže vredne rezultate.
- Teška je ovo bila godina ali zahvaljujući bunaru koji smo uz pomoć opštine i Direkcije za poljoprivredu, iskopali podnošljiva je a biće i nadalje berićeta, počinje svoj osvrt na leto nikad teže snaha Milena i dodaje.
- Imali smo oko 25.000 struka salate, paradajza oko 10.000 ranog i 2.000 poznog, krastavaca 2.000 struka i kornišona oko 1.000, mladog krompira oko 50 ari ali slaba kupovna moć je uticala da prihod nije primeren uloženom. Voda nas je spasla ali moglo je biti i bolje, kaže Milena uz napomenu da rad traje od jutra do sutra.
Do pre desetak godina u porodici Lazarević bili su samo pradajz, krastavci i salata a sada se ponuda širi. Tu je i stočarstvo gde imaju pet krava i junad i ostalo neophodno seoskom domaćinstvu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa