8. novembar 2012.8. nov 2012.
MUZIČKA ŠKOLA „MIHAILO VUKDRAGOVIĆ“

DRUGA PORODICA

Prošlog utorka, 30. oktobra, održana prva tribina za roditelje pod nazivom „Kamerna muzika u porodici“. Cilj razvijanje osećaja samopouzdanja i sigurnosti kod dece putem malih, intimnih koncerata u porodičnom okruženju
Porodica je najveći oslonac u životu svakog pojedinca. Ona nam pruža osećaj sigurnosti i pripadnosti. U njenom okrilju pored uzajamne ljubavi razvija se i ljubav prema muzici koja u većini slučajeva prerasta u nešto više od pukog amaterizma. Ono što zovemo talentovanošću svoj pravi oblik počinje da dobija u školi čiji je cilj muzičko opismenjavanje, razvijanje talenata i individualnosti, ali i profesionalizma.
-To nije jedini i po meni, ako smem to slobodno da kažem, najvažniji zadatak ove ustanove. Naš zajednički cilj, škole i porodice, jeste da život dece učinimo još lepšim, bezbrižnijim i da napravimo divne ljude od njih razvijajući istovremeno i etičke vrednosti. Ako zajedno učestvujemo u tom razvoju verujte zadovoljstvo je još veće - rekla je Gordana Jovičić, profesor solfeđa i nastavnik saradnik za poboljšanje odnosa porodice i škole, otvarajući prvu tribinu ove vrste.
Upravo kamerna muzika koja je pisana za male sastave pogodna je za muziciranje u okviru porodice gde se postiže osećaj sigurnosti i samostalnosti kod dece. S druge strane, razvija se i logičko mišljenje, kreativnost. Izučavanjem nekog instrumenta deca postižu bolju koordinaciju i sinhronizaciju pokreta, finu manuelnu motoriku, memoriju.
-Grupnim muziciranjem, znači kamernom muzikom, socijalizujemo našu decu razvijajući osećaj odgovornosti i timskog rada. Oni se osećaju kao da su jedna vredna karika jednog jako lepog, jedinstvenog sistema koji čine porodica, ljubav i muzika - naglasila je prof. Gordana Jovičić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa